Huawei Mate 60 ponosno prikazuje svoju stražnju stranu

Prije nekoliko dana imali smo priliku po prvi puta ozbiljnije govoriti o nadolazećem Huawei Mate 60 modelu telefona. Predstavili smo ga kao prvi model u Android taboru koji će donijeti Dynamic Island, poznat i kao “Dinamički otok”.

Stigao je Huawei Watch 4 Pro

Danas se ponovno osvrćemo na ovaj model, ovoga puta fokusirajući se na izgled stražnje strane. Kao što smo već spomenuli, modul kamere će imati “okrugli” dizajn, sličan kao na modelu Mate 50, no s malo drugačijim rasporedom kamera.

Huawei Mate 60 – stražnja strana !

Vidljive su tri kamere, a jedini detalj koji zasad imamo jest da Huawei donosi nove senzore i periskopsku leću koja je optimizirana za snimanje pri slabom osvjetljenju. Također, oznaka XMAGE označava da će obradu slike obaviti Huaweijev interni tehničar.

Ljeto s Huawei Watch Ultimate

Nažalost, nema rendera prednje strane za sada. Međutim, prema informacijama koje su dosad procurile, Mate 60 će imati 6.7” OLED zaslon s “1.5K rezolucijom” (što će biti otprilike ekvivalentno rezoluciji od 1.224 x 2.700 px koju ima Mate 50).


tekst1sl3 7

 

Huawei vraća otvor za kameru u obliku pilule, sličan dizajnu koji su koristili u seriji P40 iz 2020., no ovaj put će biti postavljen u sredini zaslona (prvi put za Huawei).

Huawei Mate 60 donosi kružni modul kamere

Vjerojatno će se tvrtka ugledati na Appleov Dynamic Island za korisničko sučelje. Na prednjoj strani će također biti prisutna selfie kamera i 3D senzor dubine, budući da Huawei i dalje vjeruje u biometriju skeniranja lica.


tekst1sl4 3

Što se tiče datuma lansiranja, Huawei više ne slijedi strog raspored za predstavljanje svojih vodećih modela, stoga ne možemo nagađati kada će Mate 60 stići na tržište.

Huawei uvodi Dynamic Island s Mate 60 serijom telefona

Postoje zanimljiva izvješća da bi tvrtka mogla odustati od verzija Snapdragona samo za 4G i po prvi puta nakon dugo vremena koristiti vlastiti čipset (osim povremenog telefona s Kirin 710A, nije bilo puno pomaka na tom frontu u zadnjih nekoliko godina).

Sony predstavlja IMX903 i IMX907 senzore kamera pametnih telefona

Nestrpljivo iščekujemo da u skorije vrijeme dobijemo i 3D prikaz nadolazećeg Huawei Mate 60 modela telefona. Iako za sada nije potvrđeno, možemo pretpostaviti da će biti dostupne obične i “Pro” verzije Mate 60 modela telefona.


tekst1sl1 10

Za sada su nam poznate neke od ključnih značajki ovog “flagship” modela. Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će Huawei ukomponirati Dynamic Island unutar zaslona te koje će još značajke ovaj model donijeti sa sobom.

Krenule prednarudžbe za Samsung Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5

Nastavit ćemo pratiti priču vezanu uz Huawei Mate 60, jer ovaj model označuje Huaweiev povratak na neke stare, odavno izgubljene (ne svojom krivicom) puteve.


tekst2sl2 7

Jer ovo što Huawei u zadnje vrijeme radi zaista graniči za neizmjernom hrabrošću da ponajprije drugima dokaže i pokaže kako je uz ustrajnost dosista sve moguće. Što naravno rezultati ove tvrtke to i dokazuju iz kvartala u kvartal.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima