Huawei P70 donosi vlastiti senzor kamere

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Huawei je nastavio niz inovacija i tehnološkog napretka u industriji pametnih telefona uvođenjem serije Mate 60. Jedna od najvažnijih promjena koja se očituje u ovoj seriji je prelazak s čipseta Snapdragon na vlastiti senzor slike.

OnePlus 12 imati će Sony Lytia senzore kamera

Huawei P70 donosi vlastiti senzor kamere

Ova odluka ima potencijal promijeniti način na koji Huawei razvija svoje pametne telefone, a najnoviji izvještaji sugeriraju da će se ovaj trend nastaviti s nadolazećom serijom Huawei P70.

Huawei je već dugi niz godina bio partner s japanskim gigantom Sony, koristeći njihove senzore slike u svojim flagship telefonima. Ovi senzori bili su ključni za Huawei-ovu reputaciju u odjeljku fotografije, pružajući visoku kvalitetu slike i impresivne performanse u različitim svjetlosnim uvjetima.

Xiaomi električni automobil prvi puta na fotkama

No, nedavni izvještaji sugeriraju da je Huawei napravio značajan korak i prekinuo svoj ugovor s Sonyjem za opskrbu senzorima slike. Kao rezultat toga, Huawei više nema Sony senzore u svom inventaru.


naslovna

Huawei P70 donosi vlastiti senzor kamere

Ova promjena u partnerstvu potiče nagađanja da Huawei planira razviti vlastite senzore slike za svoje buduće pametne telefone. To bi bio znatan korak za kompaniju koja se tradicionalno oslanjala na vanjske dobavljače za ključne komponente.

iPhone SE 4 (2024.) – fokus na kamerama i snazi čipa

Međutim, Huawei je već dokazao svoju sposobnost dizajniranja vlastitih čipseta i drugih komponenti, pa se ne bi trebalo čuditi ako se odluči za vlastiti senzor slike.


tekst5sl3

Jedna od ključnih prednosti ovakvog pristupa je veća kontrola nad tehnologijom i smanjenje ovisnosti o vanjskim dobavljačima. Osim toga, Huawei će imati priliku prilagoditi senzore slike svojim specifičnim potrebama i zahtjevima, što bi moglo rezultirati boljim performansama kamere i inovacijama u području fotografije.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a


description of the image

Osim senzora slike, Huawei je nedavno morao pronaći zamjenu za drugu važnu komponentu svog sustava kamere. Nakon što je završilo partnerstvo s Leicom, tvrtkom koja je bila odgovorna za razvoj i optimizaciju kamere na Huawei pametnim telefonima, Huawei je predstavio vlastitu XMAGE platformu.

tekst5sl1tekst5sl1

Ova platforma uključuje prilagođeni NPU (Neural Processing Unit) koji poboljšava obradu slika i omogućava napredne funkcije poput poboljšanog noćnog načina rada, optimizacije boja i još mnogo toga.

Apple se uspješno bori s Kineskim tržištem

Osim toga, Huawei navodno radi na novom optičkom čitaču otiska prsta za seriju P70. Ovaj čitač otiska prsta mogao bi donijeti brže i sigurnije otključavanje telefona te dodatnu razinu sigurnosti. Kako Huawei tradicionalno stavlja velik naglasak na sigurnost svojih uređaja, ovo bi mogao biti ključni korak naprijed.


tekst1sl1 10

Važno je napomenuti da Huawei nije službeno potvrdio ove promjene i inovacije u svojim pametnim telefonima, ali se očekuje da će ovi interni dizajni biti veliki dio njezine prezentacije kada za to dođe vrijeme. Iako trenutno ne znamo sve detalje o seriji P70, sigurno je da će Huawei nastaviti s tehnološkim inovacijama i postavljanjem visokih standarda u industriji pametnih telefona.

Samsung Galaxy S24 Ultra dobiva Titanium

Jedna od značajki koja će vjerojatno privući pozornost potrošača je podrška za 5G mreže. Huawei je već dokazao svoju sposobnost razvijanja 5G tehnologije, a uvođenjem vlastitih senzora slike i drugih inovacija, tvrtka će vjerojatno postati još konkurentnija na tržištu pametnih telefona.


huawei logo pr

Huawei je nedavno napravio značajan korak prema razvoju vlastitih senzora slike za svoje pametne telefone, nakon prekida suradnje s Sonyjem.

HBO Max prestaje streamati u 4K rezoluciji

Ova promjena omogućuje tvrtki veću kontrolu nad tehnologijom i priliku za inovacije u području fotografije. Također, Huawei je unaprijedio svoj sustav kamere putem XMAGE platforme i prilagođenog NPU-a, te radi na novom optičkom čitaču otiska prsta za seriju P70.

tekst1sl1 5tekst1sl1 5

Unatoč nedostatku službene potvrde, očekuje se da će Huawei ostati lider u industriji pametnih telefona te da će serija P70 postaviti nove standarde u kvaliteti i performansama pametnih telefona.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima