back to top

Huawei Watch Fit 3 – isti kao i Apple Watch

Kada se radi o dizajnu pametnih satova, potrošači često donose zaključke temeljene na prvom vizualnom dojmu. Jedan od najutjecajnijih igrača na ovom tržištu svakako je Apple, čiji je dizajn Apple Watcha postao gotovo ikoničan.

Huawei Pura 70 serija predstavljena – na tržište će četiri modela

Satovi koji odstupaju od klasičnog okruglog oblika često se percipiraju kao inspirirani upravo Appleovim rješenjima, posebice kada imaju pravokutni oblik. Međutim, inspiracija i izravno kopiranje su dvije različite stvari, iako ih je ponekad teško razlikovati.

HUAWEI FreeClip slušalice su pravo osvježenje zbog ovih 7 razloga

Huawei se, čini se, odlučio približiti Appleovom estetskom izričaju sa svojim novim modelom Watch Fit 3. Ako su nedavno procurjeli renderi točni, ovaj sat mogao bi se na prvi pogled lako zamijeniti za Apple Watch.

– Advertisement –

Detaljnim pregledom uočavaju se neke razlike, kao što su metalni okviri i okviri zaslona koji nisu potpuno identični Appleovima. Ipak, postavlja se pitanje potrebe za uključivanjem gumba koji vizualno i funkcionalno oponaša Appleovu Digital Crown, smještenog na istom mjestu kao na Appleovom satu. Ova sličnost može navesti promatrače da pomisle kako je riječ o Appleovom uređaju.

Huawei nova 12 modeli dolaze na Europsko tlo – imamo cijene

Dodatno, i drugi gumb na Huaweijevom satu pozicioniran je na mjestu identičnom onom na Apple Watchu. Takav pristup dizajnu može sugerirati želju da se korisnici koji preferiraju estetiku Applea privuku i bez potrebe za promjenom njihovog mobilnog ekosustava. Upravo je Huawei Watch Fit 3 izuzetno sličan Apple Watchu ne samo po položaju kontrola već i po obliku kućišta te zakrivljenosti uglova.

Vidi još i…


p60pro 1080x1080 5nologo 1

Za korisnike koji traže alternativu Apple Watchu, ali žele ostati unutar Android ekosustava, Huawei Watch Fit 3 nudi jedinstvenu priliku. Njegovo tržišno lansiranje prvotno se očekivalo zajedno s novom serijom Huawei Pura 70 pametnih telefona, ali do toga nije došlo. Sada je izlazak na tržište pitanje vremena.


3 25

Huawei ovime možda pokušava iskoristiti prepoznatljivost dizajna Apple Watcha kako bi privukao kupce, posebice one koji cijene vizualni identitet ali žele ostati lojalni Android platformi.


1 40

Kroz ovakve strategije, Huawei ne samo da naglašava svoju tehničku sposobnost i inovativnost, već i jasno pokazuje kako se dinamika tržišta pametnih satova brzo mijenja, gdje dizajn igra sve važniju ulogu u privlačenju i zadržavanju korisnika.


itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima