back to top

IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti

Sastojci:

4 praziluka

300 g pileće džigerice

100 g slanine

1 kašičica maslaca

350 ml mlijeka

4 kašike brašna

so, biber

Priprema:

Praziluk kratko kuvajte pa isijecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite isjeckanu slaninu, pa dodajte isjeckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mlijeka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mlijeka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima