Sastojci:
4 praziluka
300 g pileće džigerice
100 g slanine
1 kašičica maslaca
350 ml mlijeka
4 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Praziluk kratko kuvajte pa isijecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite isjeckanu slaninu, pa dodajte isjeckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mlijeka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mlijeka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
BONUS VIDEO: