back to top

INFLUENSERKU UBIO MUŽ PRED OČIMA NJIHOVE KĆERKE: IMAO I ZABRANU PRILASKA

INFLUENSERKU UBIO MUŽ PRED OČIMA NJIHOVE KĆERKE: IMAO I ZABRANU PRILASKA

Theresu Cachuelu (33), majku troje djece i vlasnicu House of Glam Hawaii LLC u Waipahuu, u petak ujutro hicem u glavu ubio je Jason Cachuela (44) na parkingu Pearlridge Centra. 

Njezina kći svjedočila je pucnjavi i rekla je policiji da je njezin otac povukao okidač, prenosi KITV. Lokalni mediji su izvijestili da djevojčica ima 6 ili 8 godina.

Jason se navodno upucao ubrzo nakon što je pobjegao s mjesta događaja u sivoj Mazdi.

Policija istražuje smrti kao ubistvo i samoubistvo, a dogodile su se dvije sedmice nakon što je sudac odobrio zahtjev Therese Cachuele za zabranu prilaska.

  • Ovo nije bio slučajan čin jer su žrtva i osumnjičenik bili u vezi – rekla je policijska poručnica Deena Thoemmes u petak, prije nego što je napadač pronađen mrtav, piše Hawaii Tribune.
  • Znamo da mu je uručena privremena zabrana prilaska, zbog čega je ovaj slučaj klasificiran kao ubistvo prvog stepena – rekla je. 

Kad su policajci Jasonu uručili rješenje o zabrani prilaska, pronašli su njegovih pet registriranih komada vatrenog oružja.

  • Njena najmlađa kći je ta koja je, tragično, sve vidjela – rekla je Theresina majka Lucita Ani-Nihoa za Hawaii News Now. 
  • Istraumatizirana je. Ona ima toliko vjere, ova djevojčica. Samo je… počela moliti.

Dodala je:

  • Ne vjeruje. Ne vjeruje da joj mame više nema. Ni ja ne vjerujem.

Theresina majka opisala je tragičnu pucnjavu na GoFundMe stranici. Rekla je da je njezina kći, koju je porodica zvala Tita, planirala doručkovati s njom u petak ujutro.

  • Željela sam njoj i svojim unucima dati božićne darove – napisala je Ani-Nihoa.
  • Moja kći ovo nije zaslužila. Toliko je pokušavala dobiti pomoć, ali pravosudni sistem ju je iznevjerio – napisala je.
  • Tako smo shrvani gubitkom svoje voljene Tite. Ovo je bilo tako teško za našu porodicu – nastavila je ožalošćena majka.
  • Trenutno tražimo donacije za pokrivanje svih troškova Titine sahrane jer bismo joj htjeli napraviti spomenik koji zaslužuje, da se posljednji put oprostimo – dodala je.

Ani-Nihoa je rekla da je njezina kći rekla rođacima da ju je suprug zlostavljao i podnijela je zahtjev za zabranom prilaska zbog njegovog kontinuiranog uznemiravanja i uhođenja, izvijestio je Hawaii News Now.

  • Htjela ga je ostaviti, ali on to nije prihvaćao. Pokušao ju je kontrolirati u svemu… Kamo bi išla, što bi radila – rekla je, dodajući da je njezina kći nedavno podnijela zahtjev za razvod.

U danima prije ubistva Jason je više puta prijetio da će počiniti samoubistvo, javlja HNN.

Jedino mu je bilo dopušteno kontaktirati Theresu Cachuelu za skrbništvo nad djecom, izvijestio je KITV, dodajući da su bili u braku 10 godina.

(M.S.)

The post INFLUENSERKU UBIO MUŽ PRED OČIMA NJIHOVE KĆERKE: IMAO I ZABRANU PRILASKA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima