back to top

Ivanišević je otkrio koga smatra idealnim za idućeg Đokovićeva trenera

Novak Đoković nedavno je potpuno neočekivano objavio da je raskinuo suradnju sa svojim bivšim trenerom Goranom Ivaniševićem.

Sada je Hrvat u intervjuu koji je dao za “Sport Klub” istaknuo i koga smatra idealnim nasljednikom na mjestu trenera prvog tenisača svijeta.

Ne znam još koliko će Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je sada sa savršenom osobom u ovom trenutku – Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga – veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj priči je da poznaje Novakasmatra Ivanišević, koji je objasnio svoje stajalište:

Sada Novaku ne treba novi trener, dok ga nije upoznao, on (Novak) bi nakon desetak dana “poludio”, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je – Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali smo bliski, dok je Boris jako dobro radio s njim, jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogaorekao je hrvatski izbornik pa dodao:

Ziki i ja smo se čuli, pričali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda mu to isto kažu na drugačiji način, drugačiji pristup, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki zna Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup timu, Ziki je bio i selektorističe Ivanišević

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima