back to top

IZ OSVETE ŽENI, POKUŠAO UBITI SINA (2): SIPAO MU SONU KISELINU U USTA, OCU MONSTRUMU PRIJETI 15 GODINA ZATVORA

IZ OSVETE ŽENI, POKUŠAO UBITI SINA (2): SIPAO MU SONU KISELINU U USTA, OCU MONSTRUMU PRIJETI 15 GODINA ZATVORA

Više javno tužilaštvo u Pirotu (Srbija) protiv njega je podiglo optužnicu koja je nakon provjere pred Višim sudom u tom gradu stupila na pravnu snagu. Nakon toga je zakazan i dan početka sudskog procesa.

Optužnica protiv M.J. koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Pirotu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju pravnosnažno je potvrđena. Pripremno ročište zakazano je za 22. april pred Višim sudom u Pirotu – potvrđeno je Blicu u Upravi Višeg suda u Pirotu.

Kako je Blic pisao, velika porodična drama koja se samo čudom nije završila najtragičnije, odigrala se 3. jula prošle godine u noćnim satima na periferiji Pirota, na mjestu poznatom kao “Vašarište”, gdje je M.J. dovezao svog sina u namjeri da sprovede zlokobni plan. Prema nezvaničnim saznanjima, otac je prvo sinu pokušao da sipa sonu kiselinu u usta, a nakon toga je i sam popio otrovnu tečnost.

Na ovakav scenario ukazuju i povrede koje su zadobili – ocu su stradali jednjak i želudac jer je progutao kiselinu koja se, inače, koristi najčešće za skidanje kamenca na sanitarijama u domaćinstvu i veoma je agresivna ukoliko dođe u kontakt sa kožom ili sluzokožom, a dečaku su „opečena“ usta i koža oko usta, jer je verovatno pomerio glavu u stranu kada mu je grlić flaše sa neprijatnim sadržajem prislonjen na usta.

Prema riječima građana Pirota, iza užasnog događaja stoje duboko narušeni porodični odnosi, a nezvanično se govorilo da se M.J. navodno na ovaj korak odlučio da bi se osvetio supruzi koja ga je ostavila. Reč je o dobrostojećoj familiji pa, pričaju mještani Pirota, finansije nisu motiv za ovakav monstruozni korak. No, zvanične potvrde motiva za ovaj pokušaj ubistva još uvijek nema, osim čaršijskih glasina, tako da će se o njima zasigurno vise čuti na samom suđenju.

Kritične noći otac i sin nisu transportovani sanitetom Hitne pomoći do Doma zdravlja u Pirotu, već su u prijemnu ambulantu te ustanove dovezeni privatnim automobilom. Oni su prevezeni prvo u opštu bolnicu u Pirotu i nakon toga Hitno transportovani za Univerzitetski klinički centar u Nišu zbog teških povreda koje im je nanijela sona kiselina. Oni su bili stabilni nakon prijema, ali je otac dječaka imao povrede koje su bile životno ugrožavajuće. Pacijent M. J. rođen 1995. godine, hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za endokrinologiju UKC Niš. Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra se da je u životno ugrožavajućem stanju – rečeno je prošle godine u UKC nakon prijema M.J. u bolnicu u Nišu.

Njegov dvogodišnji sin bio je zbrinut na intenzivnoj nezi Klinike za pedijatriju UKC Niš, gde je čitav tim lekara konstantno pratio njegovo zdravstveno stanje, piše Blic.

Nakon uspješnog liječenja u UKC Niš koje je trajalo desetak dana, dječak je otpušten iz bolnice na kućno lečenje dok je otac, nakon podnošenja krivične prijave i saslušanja u tužilaštvu i sudu – pritvoren. Krivičnim zakonikom Srbije za pokušaj ubistva iz stava 1 člana 113 zaprećena je maksimalna kazna zatvora do 15 godina.

The post IZ OSVETE ŽENI, POKUŠAO UBITI SINA (2): SIPAO MU SONU KISELINU U USTA, OCU MONSTRUMU PRIJETI 15 GODINA ZATVORA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima