back to top

JEDNA OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA U BIH: OSAM TIJELA MLADIĆA I DJEVOJKA PRONAĐENO U VIKENDICI KOD POSUŠJA

JEDNA OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA U BIH: OSAM TIJELA MLADIĆA I DJEVOJKA PRONAĐENO U VIKENDICI KOD POSUŠJA

Mladi su nastradali u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja nakon novogodišnje noći.

Među žrtvama su bila četiri mladića i četiri djevojke, svi u dobi od 19 godina.

Tinejdžeri su se ugušili u snu usljed izloženosti ugljen-monoksidu iz agregata za struju.

Stradali su Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Prvi su nepravilnosti primijetili vikendaši iz susjedne vikendice, koji su se začudili zašto niko ne izlazi.

Prvo su kucali na vrata, a budući da se niko nije javio, odlučili su razbiti staklo na prozoru.

Ušli su u unutrašnjost, gde ih je zatekao stravičan prizor – osam tijela, piše Blic.

Kako su tada pisali mediji, agregat pomoću kojeg se grejala vikendica u kojoj se novogodišnjoj noću ugušilo osmoro mladih u Posušju nalazio se u ostavi sa severne strane vikendice. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljen monoksid, ugušili osmoro mladih.

Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, kako pišu mediji, oni su u kući donijeli i “plinski top”, koje uspješno grije, ali je brzo “isisao” kiseonik.

PROSLAVLJALI NOVU GODINU

Osmoro mladića i djevojaka proslavljalo je Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susjednu vikendicu na spavanje. Jedan od mladića iz susjedne vikendice ih je, nažalost, pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gdje je zatekao stravičan prizor.

U vikendici u mjestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživela. Zbog ove nesreće u Federaciji BiH dan žalosti je bio 4. januara 2021. godine.

  • Tragedija neviđena! Možete samo zamisliti što to znači za ovo mjesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prve komšije. Bože sačuvaj! – rekao je tada jedan od stanovnika.

(Blic)

The post JEDNA OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA U BIH: OSAM TIJELA MLADIĆA I DJEVOJKA PRONAĐENO U VIKENDICI KOD POSUŠJA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima