back to top

Jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Mostarcu zbog razbojništva

Županijski sud u Mostaru odredio je Mariju Brkiću (1990.) iz Mostara pritvor u trajanju od najdulje jednog mjeseca.

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, Brkiću je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je kao supočinitelj počinio kazneno djelo „razbojništvo“ u stjecaju s kaznenim djelom „neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“ i kaznenim djelom „nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“.

Osumnjičenom Mariju Brkiću stavlja se na teret da se dana 1. 9. 2023. godine oko 13.15 sati u Mostaru, na adresi Bišće polje bb, zajedno s njemu poznatom muškom osobom, dovezao motociklom marke „Gilera“, kojim je upravljao osumnjičeni, nakon čega su s kacigama na glavi, rukavicama na rukama i pištoljima u rukama ušli u prostorije banke Z. B.

Brkić je prvi ušao u banku držeći pištolj u ruci, a odmah za njim i druga maskirana NN muška osoba, nakon čega je osumnjičeni, držeći pištolj u ruci, isti usmjerio prema djelatnicima, govoreći „Ovo je pljačka“, da bi potom razoružao djelatnika zaštitarske tvrtke S. R. i od istog uzeo pištolj, te mu je naredio da legne na pod, dok je druga maskirana NN osoba ušla iza pulta, usmjerila pištolj u djelatnika banke S. M.

NN osoba je u torbu spremila 50.598 KM nakon čega se udaljila iz banke prema motoru gdje ga je čekao osumnjičeni Mario Brkić, pa kako motocikl nije uspio staviti u pogon, uz prijetnju pištoljem, zaustavili su nailazeće vozilo „Cady“ i djelatnike poduzeća „HP I.“, izbacili ih iz vozila, te su u otuđenom vozilu napustili mjesto događaja.

Osumnjičeni se dalje tereti da je dana 20. 12. 2023. godine u 08.30 sati u Ulici Gojka Vukovića br. 98, u Mostaru, prilikom pretresa kuće, bez odobrenja posjedovao pištolj marke „Bereta XPX“, te spremnik s 15 komada streljiva 9 x 19 mm, 12 komada raznog streljiva, raznih kalibara, pakiranje sa streljivom raznih kalibara 77 komada metaka, koje streljivo i pištolj su mu oduzeli prilikom pretresa policijski službenici PU Mostar.

Osumnjičeni Mario Brkić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a.

Županijski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Mariu Brkiću, iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ- u suradnji sa MUP-om HNŽ-a nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

<strong>Jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Mostarcu zbog razbojništva</strong> Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima