back to top

JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI!

JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI!

Iz dana u dan slušamo i svjedočimo o nekom novom nasilju, a nerijetko i femicidu. Poslije Nizame, Aide, pretučene radnice hotela u Jablanici i mnogih drugih, da li se nešto promijenilo? Da li su žene zaštićene?

Ovaj slučaj pokazuje da to nije baš tako. Da li nam je postalo normalno da iz dana u dan imamo neko novo nasilje nad ženama? Slučaj ove mlade doktorice dokazuje kako institucije i nadležni organi i dalje ne rade ništa povodom toga.

D. V. je ispričala šta joj se dogodilo te kobne noći oko 9 sati.

  • Napao me je, zatvorio mi je garažu da ne mogu da uđem. Brutalno me pretukao. Nanio mi je teške tjelesne porede. Imam frakturu očne kosti i frakturu jagodične kosti – kazala je doktorica.  
JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI!

Kako ga ona opisuje to je nizak, debeo čovjek u 50-tim godinama koji radi kao čuvar parkinga u spomenutom sarajevskom naselju, te da je, kako ona tvrdi, vjerovatno uposlenik KJKP Rad.

  • Kada sam došla u garažu vidjela sam ogrebano auto. Pošto je on čuvar pitala sam ga: ‘Oprostite gospodine da niste slučajno vidjeli ko mi je ogrebao auto?’. Tada me je on pretukao. Poslije toga je došla policija. Mene pretučenu su odveli kući. Trebali su me odvesti u hitnu, ali ja sam otišla tek ujutru – navodi ona.
JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI!
Slike poslije operacije

Agonija i patnja se nastavila nakon ovog brutalnog napada jer je ona dobila sepsu oka, spašavali su joj život.

  • Taj čovjek je čuvar garaža na Dobrinji. Čula sam od policije da se zove Midhat, ali možda ni to nije tačno. Također kažu i da ga zovu Fistik. Kolege sa Kliničkog kad su me vidjele, pozvali su medije. Policija je uzela moje podatke, njemu samo ime Midhat – rekla nam je.

Navodi kako je bio prljav, zbog toga gdje god je udario dobila je sepsu.

JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI!

Ni u ovoj situaciji nasilnik nije dobio kaznu, nije sankcionisan. Da stvar bude gora ona je dobila otkaz u garaži.

  • Kada sam pretučena, policija mi je rekla da parkiram auto. Od strah i stresa ja sam tako vozila da je moja tablica spala. Pisali su mi kaznu 100 KM. Zbog toga su mi dali otkaz u garaži – kazala je.

Često kažemo kako je pravda u BiH spora, ali nije nedostižna. Ova mlada doktorica polahko gubi nadu za tom pravdom. Navodi kako je zvala kriminalističku službu, ali oni su joj rekli da nazove Kantonalno Tužilaštvo.

  • Niko mi se ne javlja. A, Federalno me je samo prebacilo na Kantonalno, da saznam ja tačno ime i prezime i da saznam da li je priveden na saslušanje. Kako ću znati to? Mislila sam da je policija odmah to prijavila – rekla je.  
JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI!

Kaže kako je njen slučaj policija zataškala.

  • Shvatila sam da to nije došlo ni do inspektora. Kada su me vidjeli kako izgledam oni su krenuli da pitaju, jer im nije bilo jasno kako niko nije reagovao. Oni su to htjeli zataškati. Policija na Dobrinji – kazala nam je.

Prošlo je 18 dana od ovog događaja, ali ništa se nije riješilo. Žrtva nam je posla i slike odlaznih pozivao kao dokaz da iz dana u dan zove, ali odgovora nema.

  • Bojim se za svoju bezbjednost, nije priveden na saslušanje. Tužilaštvo se ne javlja. Policija na Dobrinji nije inspektorima ni prijavila slučaj, dok me načelnik policije nije pozvao da dam izjavu, i to nakon operacije. Bila sam sva ošamućena – navela je.

Ljekari kažu kako je više puta udarao u lice jer povrede koje ona ima nisu mogle nastati od jednog udarca. Kada se to desilo povraćala je cijelu noć. I dalje pije jake antibiotike, a ovoj hrabroj ženi se danas bore za vid.

(E. Plakalo)

The post JEZIVA PRIČA PRETUČENE DOKTORICE ZA HAYAT.BA: POKUŠAVAJU SVE ZATAŠKATI! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima