Jolie planira razvod od Pitta odugovlačiti još četiri godine

Ružna, višegodišnja brakorazvodna bitka bivšeg omiljenog para prozvanog Brangelina daleko je od kraja, i na putu je da postane jedna od najdužih u historiji Hollywooda. Naime, 59-godišnji Brad Pitt i 48-godišnja Angelina Jolie objavili su da se rastaju 2016. nakon navodno nasilne svađe u avionu u kojoj su Jolie i najmanje dvoje od njihovo šestero djece bili zaliveni alkoholom.

A čini se da se Jolie, prema novim informacijama, ne žuri nagoditi.

“Ona će razvući ovaj razvod dok blizanci, koji sada imaju 14 godina, ne navrše 18. Još četiri godine”, rekla je Pittova prijateljica Pauli Froelich iz časopisa NewsNation Now. Zaraćeni par dijeli šestero djece: Maddoxa (21), Paxa (19), Zaharu (18), Shiloh (17), te blizance Konoxa i Vivienne kojima je uskoro 15 godina.

Pitt je navodno iskeširao oko 14 miliona dolara za njihov razlaz, uključujući i “pozajmicu” od osam miliona dolara za Jolie kako bi kupila 24,5 miliona dolara vrijednu kuću sa šest spavaćih soba i deset kupaonica u Los Felizu u Kaliforniji, kazala je glumčeva prijateljica. Pitt se također bori s Jolie i ruskim oligarhom oko Château Miravala, njihovog bivšeg doma i vinograda u Francuskoj.

Jolie je svoju polovicu vinskog posla prodala kompaniji Yurija Sheflera Tenute del Mondo, za što je Pitt tvrdio da je nezakonito jer on lično nije odobrio prodaju. Prema sudskim dokumentima, koje je Froelich dobila na uvid, nekada moćni par izjavio je da “nikada ne bi prodali svoje vlasništvo nad Miravalom bez pristanka onog drugoga”.

“U isto vrijeme kada je Angelina razgovarala sa Sheflerom o Miravalu, također je u lošoj namjeri pregovarala s Bradom da mu proda svoj udio u vinariji. U izvornom kupoprodajnom ugovoru piše da ako bilo ko od njih dvoje želi prodati, mora onom drugome prvo dati pravo na odbijanje. Ona se naljutila jer je sudac Bradu dodijelio skrbništvo 50/50, a četiri mjeseca kasnije Brad je iz medija saznao da je svoj dio posla prodala Rusu!”, ispričao je prijatelj.

Par je vinariju kupio 2008. godine za 27 miliona dolara, ali ona sada vrijedi više od 160 miliona dolara, navodi Wine Spectator. Prošle godine Pitt je tražio suđenje zbog prodaje koju je izvela Jolie.

“Vinograd je postao Pittova strast, i to profitabilna, jer je Miraval, pod Pittovim vodstvom, izrastao u multimilionski globalni posao i jedan od najcjenjenijih svjetskih proizvođača rose vina”, navodi se u prijavi iz 2022, piše Jutarnji.

“Jolie, u međuvremenu, nije ničim doprinijela uspjehu Miravala. Umjesto toga, dopustila je Pittu da uloži novac i značajan trud u posao oslanjajući se na pravo pristanka koje mu je ona dugovala i pravo prvokupa koje je njezin poslovni subjekt dugovao njegovu”, navodi se.

U sudskom podnesku, slavni glumac optužuje Jolie za “namjerno držanje Pitta u neznanju i svjesno kršenje Pittovih ugovornih prava”, s namjerom da naškodi njegovom rastućem poslovanju. Tvrdio je da je njegova bivša supruga predvidjela da će Shefler pokušati preuzeti kontrolu nad poslom.

“Pitt je glumac, a ne vinar. On se bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem”, uzvratio je Shefler u sudskom podnesku.

Par je zajedno kupio imanje prije braka, pri čemu je Pitt bio vlasnik 60 posto, a Jolie 40 posto. Holivudski par doveo je zatim vinara Marca Perrina i postao jedan od najcjenjenijih svjetskih proizvođača roséa. Dvorac, u kojem se par vjenčao 2014., postao je Pittova “strast”, a on je Jolie poklonio dodatnih 10 posto kao vjenčani dar, što je rezultiralo omjerom 50-50 kada su se razišli 2016.

Pitt i Jolie nisu jedini čije brakorazvodne svađe traju godinama, ali nekad nerazdvojni Brangelina mogla bi biti pobjednici, ako je Pittova prijateljica u pravu. Inače, Maria Shriver i Arnold Schwarzenegger finalizirali su razvod 2021., iako su se razišli deset godina ranije.

Aluma iz serije “Prave domaćice iz New Yorka” Bethenny Frankel potpisala je razlaz s Jasonom Hoppyjem 2021., osam godina nakon što su krenuli svako svojim putem.

 

Žene.ba

Jolie planira razvod od Pitta odugovlačiti još četiri godine Žene.ba.

zene.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima