back to top

“Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore”: Ovako govori otac glavnog osumnjičenog za MONSTRUOZNO UBISTVO u Sandžaku

“Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore”: Ovako govori otac glavnog osumnjičenog za MONSTRUOZNO UBISTVO u Sandžaku

U jeku tragičnog događaja koji je potresao Sandžak, oglasio se Selim Zečević-Ahmetović, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina.

Uvelikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin, Sead, nalazi se u bjekstvu. Među uhapšenima su E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i Rijalda (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

– Prvo bih želio da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore – istakao je Selim.

“Vjerovatno je moj sin dovezao auto nakon zločina”

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim kaže da ga je obavjestio rođak.

– Rođak Elvis H. mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil Nusretov kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom. Vjerovatno je moj sin dovezao taj auto nakon izvršenog zločina. Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gdje smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu – naveo je.

Seadov otac navodi dalje da ne podržava Elvisovo navodno pomaganje u zločinu, jer želi da se okrivljeni sankcionišu na pravi način.

– Ne mogu komentarisati detalje, ali ne odobravam Elvisove postupke. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcionisan. Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odJeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prećutao, jer pravosudni organi trebaju to riješiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcionisan. Kao otac, osjećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio – prijavio sam policiji – dodao je Selim.

Na pitanje kako se oseća što je u zločin uvučen i devetnaestogodišnji E.Dž., Selim kaže da mu je krivo.

– Veoma mi je teško zbog toga. E.Dž. je još uvek dijete i da ga Sead uvuče u ovako nešto… To mi je dodatno slomilo srce. Nemam riječi. Molim Allah dž.š. da porodica ubijenog Nusreta pronađe utjehu, a ja ću kao otac nastaviti da se nosim s ovim teretom – završio je otac, prenosi Sandžak danas.

Dženaza u krugu porodice i prijatelja

Podsećamo, Nusret je danas sahranjen u rodnom Đerekaru, dok su se od njega oprostili njegovi najmiliji — otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Kobna poruka ga koštala života

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo nađeno u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najverovatnije iz strasti ili osvete. Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vrijeme, identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je želela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica pre nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloletne djece, sačekala su ga nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

Tijelo pronađeno u bunaru

Pojavile su se sumnje da je njegovo tijelo pronađeno u bunaru, a čekali su se vatrogasci kako bi to mogli da potvrde.

– Sumnja se da je momak ubijen i da je njegovo telo bačeno u bunar. Međutim, sada se čekaju vatrogasci kako bi ušli u bunar i videli da li je to zapravo tačno. Velika je dubina, oko deset metara, ne može sa sigurnošću da se kaže da je to njegovo telo. Sve ćemo znati kad dođu vatrogasci. Inače, taj bunar se nalazi u blizini kuće osobe za koju se sumnja da je počinila zločin. Oni su pobegli – rekao je jedan od učesnika u potrazi koji se nalazi na licu mjesta.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima