back to top

KAKO ĆETE SE ISFENIRATI KAO PROFESIONALAC

Dakle, nakon sezone vjetrom i prstima oblikovanih frizura, kucnuo je čas da naučite osnove klasičnog feniranja.

Četka i fen

Nekoliko minuta feniranja može maskirati brojne mane, od ispucalih krajeva i nestručnog šišanja do „vunastog“ izgleda kose i nedostatka sjaja. Ipak, da biste uspjeli u tome, potrebno je nešto više od četke, fena i, naravno, dobre volje i strpljenja. 

Eksperti kažu da, iako je tehnika feniranja od krucijalnog značaja za krajnji zadovoljavajući ishod, svako od nas može isfenirati kosu baš kao da je upravo izašao iz frizerskog salona. 

Klasično feniranje rezultira vazdušastom frizurom, s izraženom punoćom kose pri tjemenu i lepršavim krajevima. Ovaj stil odražava eleganciju i odgovara skoro svim tipovima kose. Da biste kreirali baš takav izgled, treba poštovati nekoliko osnovnih pravila feniranja. 

Prije svega, nemojte koristiti veliku količinu proizvoda za oblikovanje. ako natopite kosu sprejom ili gelom, sasvim je izvjesno da će vaša (masna) kosa već u podne završiti u zategnutom konjskom repu. 

Zatim, zaboravite na peglu za kosu i figaro i, umjesto ovih aparata, koristite nekoliko šnala za kosu. Vodeći svjetski frizeri tvrde da je razdvajanje kose na pojedinačne pramenove, prilikom feniranja, najvažnije za kreiranje lijepe frizure. Zbog toga je preskakanje ove faze osnovni razlog za loše rezultate feniranja u kućnim uvjetima. 

Oblikovanje kose

Nešto duže feniranje i pravilno provođenje svih faza omogućit će vam da oblikujete frizuru kakvu ste željeli, a koja će trajati danima. Ne zaboravite, lijepa frizura je, osim lijepih cipela i tašne, najvažniji detalj na svakoj želi i pruža joj više samopouzdanja od šminke, odjeće ili parfema. Pa, potrudite se! 

Primjenom odgovarajućih „alata“, preparata za oblikovanje kose i profesionalnih tehnika feniranja, vaša kosa izgledat će baš kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona. 

KAKO ĆETE SE ISFENIRATI KAO PROFESIONALAC first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima