back to top

Koliko su ozljede stvarno problem za Zmajeve?

Prilično oprečne informacije su dolazile iz tabora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine od početka priprema kad je u pitanju zdravstveni bilten ekipe.

Dok se od okupljanja na Ilidži uglavnom govorilo o tome da su igrači zdravi i dobro treniraju, te da manje ozljede imaju samo Mirsad Terzić i Harun Hodžić, uoči odlaska u Švicarsku na pripremni turnir, komentari su se promijenili.

 – Mnogi još nisu u potpunosti spremni. Ibrahim Haseljić se povrijedio i još uvijek ne znamo dijagnozu. Sastav će se dosta izmijeniti nakon turnira u Švicarskoj, rekao je pomoćni trener Damir Doborac.

Koliko to predstavlja kreiranje alibija, a koliko je trenutna realnost, pokazat će sljedeći dani. U svakom slučaju u našem taboru sami sebi ne bi trebali postavljati preveliki pritisak jer je jasno na kojoj je razini naš A tim, za koji bi uspjeh bio ukoliko naprave iskorak i upišu prvu pobjedu na Europskom prvenstvu.

Naš A tim ipak nema širok roster vrlo kvalitetnih igrača, već je spoj par rukometaša top klase poput Benjamina Burića, Mirsada Terzića i Marka Panića, preko internacionalaca iz slabijih klubova i liga, do onih igrača koji još nisu, ili su tek, iskoračili iz domaćeg natjecanja te im predstoji škola i razvoj da bi se mogli dokazivati na višoj razini.

Yellow Cup u Švicarskoj je, kako napominju i iz našeg tabora, prilika napuniti se samopouzdanjem pred nastup na Europskom prvenstvu.

Tamo nas od sinoć predstavlja sljedećih 18 igrača (golmani): Benjamin Burić, Admir Ahmetašević; (krila): Adi Mehmedčehajić, Marko Majstorović, Luka Perić, Vladan Đurđević; (bekovi): Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Mario Pavlak, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić; (pivoti): Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović.

U Švicarskoj će naš A tim igrati još večeras protiv domaćina Švicarske (od 20.15h) i protiv Rumunjske (6. siječnja od 14h).

Iz Švicarske će naša reprezentacija otputovati za Mannheim, gdje će igrati svoje utakmice na Europskom prvenstvu. Izabranici Irfana Smajlagića će tamo igrati u sklopu skupine E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom. Er.B.

The post Koliko su ozljede stvarno problem za Zmajeve? appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima