back to top

Konobar koji je oduševio sve: Odlučio sam se zaposliti kako bih pomogao baki i olakšao joj život

Konobar Dušan Đorđević je postao regionalna senzacija nakon što je travel bloger Kristijan Iličić podijelio snimak njega na poslu u niškom hotelu Nais.

Dušan (23) je intervjuisan za Index.hr.

“Već četiri godine radim kao konobar, a u hotelu Nais sam zaposlen već dva mjeseca. Moje odrastanje je bilo u skromnim uslovima. Nakon smrti majke, ostao sam sa bakom kojoj sam veoma zahvalan. Odlučio sam početi raditi kao konobar kako bih pomogao baki da joj bude lakše“, ispričao je Dušan.

„Radio sam u manjim restoranima prije nego što sam dobio priliku za napredovanje u ovom poslu. Prihvatio sam poziv hotela Nais i sa zadovoljstvom prihvatio ponudu. Iako je ovo za mene novo iskustvo, kolege mi pomažu da se dalje razvijam“, objašnjava.

Pitali su ga odakle dolazi njegov pozitivan stav prema poslu.

„Uvijek gledam svijetlu stranu života, tako i posao koji obavljam. Odmahivanje je moj moto. Shvatio sam da je sve u životu onako kako ti to vidiš. Ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i cijeli život. Naravno, uvijek ima prostora za poboljšanje uslova rada u ugostiteljstvu, ali je li sve baš tako crno? Naravno da nije“, optimističan je Dušan.

Najviše uživa u komunikaciji s ljudima i upoznavanju novih ljudi u ugostiteljstvu. Priznaje da mu je najmrskije poliranje servisa.

Prepoznao je travel blogera Kristijana Iličića za stolom na vjenčanju.

„Volim svoj posao jer imam priliku upoznati ljude čiji rad pratim i poštujem. Ekipa me je lijepo prihvatila, zahvaljujem Kristijanu na svemu“, kaže Dušan za Index.

Hotel u kojem radi također mu je dodijelio nagradu.

„Naravno da su me nagradili, prepoznali su moj potencijal. Želim se zahvaliti menadžmentu hotela na ukazanom povjerenju“, rekao je Dušan.

Ima poruku za sve kolege konobare.

„Želim poručiti svim kolegama da je osmijeh neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju“, dodao je Dušan.

Index.hr je istakao da je hrvatskog travel blogera Kristijana Iličića oduševio dobro raspoloženi konobar koji ga je poslužio u Nišu.

„Ovaj konobar iz Niša zaslužuje povišicu! Hotel Nais, molim vas, reagujte“, napisao je Iličić uz snimak konobara kako veselo poslužuje Kristijana i njegovo društvo za stolom.

„Super je lik“, dodao je Iličić u komentarima.

Objava KONOBAR KOJI JE SVE ODUŠEVIO: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše prvi put se pojavila na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima