Lana Pudar s obećavajućom formom pred olimpijsku godinu

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica, Lana Pudar, je osvojila brončanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Europskom plivačkom prvenstvu u kratkim bazenima u rumunjskom Otopeniju.

To je prva Lanina seniorska medalja na Euru u kratkim bazenima jer je zlato i broncu prošle godine osvojila u olimpijskom bazenu. Pudar je bila trećeplasirana s vremenom 2:04.55, a tako je oborila osobni rekord postavljen u Abu Dhabiju prije dvije godine te europski juniorski rekord. Ono što također raduje je svakako kontinuitet vrlo dobre forme uoči natjecanja koja je očekuju u sljedećoj godini, pogotovo Olimpijskih igara u Parizu.

Na utrci u Otopeniju je slavila Njemica Angelina Kohler sa izvrsnih 2:03.30, dok je drugoplasirana bila Dankinja Helena Rosendal Bach sa vremenom 2:03.86. Nastupila je još jedna Mostarka, Amina Kajtaz, nekadašnja reprezentativka BiH koja danas predstavlja Hrvatsku, a osvojila je šesto mjesto s vremenom 2:08.26.

Četvrto mjesto zauzela je Laura Lahtinen iz Finske, a iza nje su još završile Emily Large (Velika Britanija), Amina Kajtaz (Hrvatska), Alessia Polieri (Italija), te Katja Fain iz Slovenije.

Lana Pudar je u petak imala novi nastup jer su po rasporedu bile kvalifikacije, a popodne i polufinale u disciplini na 100m delfin.

Pored vrhunske Lane Pudar, odlične rezultate za bh. plivanje su napravili i Kenan Dračić te Iman Avdić. Dračić se plasirao u finale utrke na 200 metara delfin i tako ostvario jedan od najboljih bh. rezultata na velikim natjecanjima kad je u pitanju muško plivanje. Iman Avdić je u disciplini 400 metara mješovito osvojila 12. mjesto i postavila državni rekord. Bila je šesta u svojoj grupi s vremenom 4:41.63, što je ukupno bilo dovoljno za 12. mjesto. Er.B.

The post Lana Pudar s obećavajućom formom pred olimpijsku godinu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima