Legendarni teniser: Dvije stvari “nikad bolje” kod Đokovića

Na tom mjestu će ostati do kraja godine po osmi put u karijeri, a sezona u kojoj je osvojio tri Grend slema ne pokazuje znake usporavanja.

To smatra i Kurijer, koji je istakao da su mnogi velikani, poput Andrea Agasija, u tim godinama bili na zalasku svoje karijere. Tačnije, američki Teniser je tada već bio u penziji.

“Sam kraj nekih velikih karijera, koje su dugo trajalo, je bilo 36 godina. Prvo pomislim na Andrea Agasija, mog vršnjaka, koji je igrao do sredine 30-ih, ali njegovo tijelo se ‘raspadalo‘. I dalje je bio sjajan, ali ne toliko pokretan. Novak Đoković ne izgleda kao da posustaje. njegova odbrana je i dalje dobra kao što je uvijek i bila”, rekao je Kurijer za “Insajd in” podkast.

Štaviše, on smatra da je Đoković sve bolji, barem u nekim segmentima.

“Ove godine njegov forhend i voleji su bolji nego ikada. Forhend iz potrebe u Australiji, a voleji u finalu Sinsinatija protiv Alkarasa su bili vanserijiski. Pronalazi načine da ostane svjež i fokusiran i uspijeva da prebrodi sve izazove”, zaključio je Kurijer.

Prvu priliku da pokaže da je i dalje nadmoćan protiv nove generacije imaće već danas protiv 16 godina mlađeg Karlosa Alkarasa.

Njih dvojica će od 21 čas izaći na teren u Torinu u meču polufinala Završnog mastersa.

To će biti njihov peti okršaj, a trenutno je u međusobnim duelima 2:2.

Jedini meč na betonu su odigrali u pomenutom finalu Sinsinatija koje je pripalo Đokoviću, pišu Tenis/Legendarni-Teniser-Dvije-stvari-nikad-bolje-kod-Djokovica/800708″ target=”_blank” rel=”noopener”>nezavisne.

Tenis/975499-legendarni-Teniser-dvije-stvari-nikad-bolje-kod-djokovica”>www.haber.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima