MagSafe i Qi2 – Budućnost bežičnog punjenja za Android

Za one koji nisu upućeni, Qi2 (izgovara se ‘chee two’) je novi standard bežičnog punjenja najavljen od strane Wireless Power Consortium (WPC) u siječnju 2023.

Nissan se u potpunosti okreće električnim automobilima

Iako je najava bila rano, očekuje se da će se implementacija početi odvijati već sljedeće godine. Planira se da će se prvi Qi2 punjači početi pojavljivati već ovog prosinca.

MagSafe i Qi2 - Budućnost bežičnog punjenja za Android

Kako ističe PhoneArena, ono što čini sljedeću generaciju Qi2 bežičnih punjača za Android posebno uzbudljivom jest činjenica da je Apple, poznat po svojoj hermetičnosti, odigrao ključnu ulogu u ostvarenju Qi2.

Honor izlazi na burzu

Apple je odlučio podijeliti svoju originalnu MagSafe tehnologiju s WPC-om, otvarajući vrata Android korisnicima besplatno. Ova neočekivana suradnja nagovještava novo razdoblje otvorenosti u svijetu bežičnog punjenja.


2 5

MagSafe tehnologija, koja je postala sinonim za praktičnost i inovaciju, sada će biti dostupna i Android korisnicima. Magnetski sustav MagSafea omogućuje lakše i preciznije postavljanje uređaja na punjač, eliminirajući probleme s nepravilnim poravnanjem koji su često pratili prethodne generacije bežičnih punjača.

MagSafe i Qi2 - Budućnost bežičnog punjenja za Android

YouTube predstavio Playables za Premium korisnike

Jedna od ključnih prednosti koju donosi MagSafe u Qi2 bežične punjače za Android jest poboljšana učinkovitost punjenja. Bežično punjenje, inače sporije od žičanog, sada će biti brže i učinkovitije.


3 5

Problemi s zagrijavanjem telefona tijekom punjenja bit će smanjeni, a uz mogućnost korištenja magnetskih punjača s ugrađenim ventilatorima za hlađenje, temperatura uređaja će ostati optimalna, čime se smanjuje negativan utjecaj na dugovječnost baterije.

Samsung Galaxy A15 – Walmart otkriva specifikacije i dizajn prije službenog lansiranja


foreo akcija

S dolaskom MagSafe tehnologije, Android korisnici mogu očekivati niz dodataka koji će dodatno poboljšati njihovo iskustvo. MagSafe baterije, poput onih dostupnih za iPhone, omogućavat će produženo trajanje baterije na Android uređajima.


4 2

MagSafe novčanici će korisnicima omogućiti praktično nošenje kartica bez potrebe za dodatnom torbicom. Osim toga, višenamjenski MagSafe stativi, nosači za automobile, nosači za bicikle, nosači za glavu, nosači za drone i drugi dodaci pružit će beskrajne mogućnosti prilagodbe i upotrebe.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Otkrivene fotografije i najnovije informacije

Neki od izuzetno korisnih MagSafe dodataka uključuju i inovacije poput Razr Phone Coolera, magnetskog ventilatora koji održava optimalnu temperaturu tijekom intenzivnih igraćih sesija.


5 1

Tu su i MagSafe Pop utičnice koje omogućavaju praktično pričvršćivanje telefona na razne površine, bez potrebe za ljepljenjem dodatnih komponenata na uređaj.

Tržište EU mobitela: svi padaju, Honor raste

Unatoč nizu prednosti koje MagSafe donosi, trenutno nije jasno kada će se Android proizvođači pridružiti ovoj revoluciji bežičnog punjenja. Pitanje je hoće li popularni modeli poput Samsung Galaxy S24 serije uskoro integrirati MagSafe tehnologiju.


7

U zaključku, suradnja između Applea i WPC-a otvara vrata novo doba u bežičnom punjenju. Android korisnici mogu s nestrpljenjem očekivati dolazak Qi2 punjača s MagSafe tehnologijom, pružajući im ne samo brže i učinkovitije punjenje već i niz inovativnih dodataka koji će unaprijediti njihovo iskustvo s pametnim telefonima.

Huawei nastavlja podržavati Android aplikacije na globalnom tržištu

MagSafe i Qi2 označavaju korak naprijed u tehnologiji bežičnog punjenja, obećavajući budućnost u kojoj će korisnici uživati ​​u praktičnosti i učinkovitosti bez žica.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima