MALI AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVODE: STRADALI MUŠKARAC I MALO DIJETE

MALI AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVODE: STRADALI MUŠKARAC I MALO DIJETE

Avion se srušio na dalekovode oko 25 kilometara zapadno od grada Graftona.

-Vjeruje se da su dvije osobe u letelici poginule. Policija radi na identifikaciji putnika u avionu – navodi se u saopćenju policije Novog Južnog Velsa.

Kako piše lokalni portal 9news.com.au, u avionu su stradali muškarac i dijete. Letelica se zapalila nakon što je udarila u dalekovode u Lilidejlu kod Graftona, nešto iza 8.30 ujutro. Policija je rekla da su putnici čovjek u tridesetim i dijete mlađe od 10 godina.

– Letelica je prekinula dalekovod, a posljedica toga je bila da se potom srušila na obale rijeke Klarens. Nažalost, avion se zapalio nakon udara – rekao je inspektor Aron van Šajk.

MALI AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVODE: STRADALI MUŠKARAC I MALO DIJETE

Vjeruje se da je letelica sinoć napustila Gould Koust, zaustavila se tokom noći na nepoznatoj lokaciji, da bi jutros nastavila svoj put. Policija je u saopćenju dodala da će sarađivati sa vazduhoplovnim vlastima na istrazi okolnosti nesreće.

Jedan od svjedoka nesreće, medicinska sestra Keri Mank, bila je među prvima koja je došla na mjesto nakon što je čula pad iz obližnjeg kampa u kojem je bila sa suprugom. Požurila je na mjesto nesreće kako bi pružila pomoć.

– Čula sam glasan zvuk, otišli smo da ispitamo i shvatili da su blizu mjesta na kojem smo kampovali dim i plamen. Namera mi je bila da odem i vidim da li možemo nekome da pomognemo, ako ima povrijeđenih, ali kad sam stigla tamo bilo je jasno da ne mogu ništa da uradim osim da pozovem pomoć i uvjerim se da su svi ostali bezbijedni – rekla je ona, preneo je Abc.net.au.

The post MALI AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVODE: STRADALI MUŠKARAC I MALO DIJETE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima