MALTRETIRAO MU DIJETE, ON MU OTIŠAO NA VRATA, DA BI GA KOMŠIJA UBO NOŽEM: DETALJI IZ BRIJEŠĆA

MALTRETIRAO MU DIJETE, ON MU OTIŠAO NA VRATA, DA BI GA KOMŠIJA UBO NOŽEM: DETALJI IZ BRIJEŠĆA

Kako je saopćila sarajevska policija, incident se dogodio u ulici Mehmeda Arapčića u naselju Briješće u 19.30 sati, a 72-godišnjak je osumnjičen za krivično djelo nanošenje lahke tjelesne povrede.

  • Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu – naveli su iz sarajevske policije, te dodali da je 72-godišnjak predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Kako kažu mještani ovog sarajevskog naselja, sinoćnjem događaju prethodio je incident koji se dogodio u prijepodnevnim satima.

  • Taj komšija (72-godišnjak, op. a.) nešto je maltretirao dijete od ovog drugog komšije, čak ga je i udario. On je kad je to saznao, otišao je ovome na vrata da ga pita u čemu je problem. Izbila je svađa, da bi ovaj stariji uzeo nekakav kao priručni nož, uglavnom neki oštri predmet i udario njime komšiju u rame – kazao nam je jedan mještanin, koji nije želio da mu objavljujemo identitet.

Potom je pozvana policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula povrijeđenog, a 72-godišnjak je uhapšen.

Kako također nezvanično saznajemo, iako su u Kliničkom centru povrijeđenom konstatovane lakše tjelesne povrede, ipak je zadržan na posmatranju, budući da se radi o povredi ramena, a kako eventualno ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

(Faktor)

The post MALTRETIRAO MU DIJETE, ON MU OTIŠAO NA VRATA, DA BI GA KOMŠIJA UBO NOŽEM: DETALJI IZ BRIJEŠĆA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima