Messina: U Europi su igrači i treneri pod velikim pritiskom

Košarkaši Partizana večeras na svom terenu dočekuju ekipu Armanija iz Milana. Utakmica je na rasporedu u 20.30 sati uz izravan prijenos na Sport Klubu.

Trener momčadi iz Milana razgovarao je za Sport Club o raznim temama. Ettore Messina rekao je da su Giorgio Armani i Leo Dell’Orco posebni ljudi jer vode takvu mašineriju kao što je modni brend Armani.

To je nešto što nije samo za mene nego i za igrače. U godini u kojoj puno patimo zbog ozljeda, zbog nekih loših odluka koje se znaju dogoditi u životu, naravno, gubimo utakmice koje smo mogli dobiti. Mislim da postoji osjećaj perspektive, da žele da svi osjetimo, ne samo ja, nego i klub, igrači… Možda imate lošu seriju, ali dugoročno se ne zaboravlja što je učinjeno u posljednjih pet godina i povjerenje će biti dobro u budućnosti. Mislim da je to nešto što nema veze samo sa mnom, već i s cijelom grupom. Naravno, jako sam zahvalan i sretan jer se to inače ne događa u sporturekao je Messina za Sport Club.

Rekao je iskusni trener o Nikoli Mirotiću.

– Morate se sjetiti tog Maltenea, stavio sam ga u prvu postavu Reala kad je imao 19 godina. Imam važan odnos s njim jer mislim da smo se dobro slagali u Madridu. To što sam ga pronašao nakon toliko godina i nakon toliko uspjeha koje je imao svakako je poseban trenutak.

Messina smatra da su treneri i igrači u Europi pod velikim pritiskom.

– Prije svega, nitko nije savršen. Drugo, igrači i treneri u Europi su pod pritiskom i očekivanja su tolika da veća nema nigdje u svijetu. Napetost koja postoji u Euroligi gdje je svaki posjed bitan, vrijednost posjeda u europskoj košarci ne može se ni s čim usporediti. Možda tek s NBA finalom. Naravno, ponekad je trenerima i igračima teško zadržati emocije. Najvažnije je biti pošten i pošten. Ne možete to jamčiti jer smo ljudska bića. Ali mislim da je najvažnije pokušati biti što pošteniji i pošteniji.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima