back to top

MILANOVIĆ NE PRESTAJE ŠOKIRATI: DO NEKIH PODATAKA DOLAZIM BEZ OBZIRA NA HDZ

MILANOVIĆ NE PRESTAJE ŠOKIRATI: DO NEKIH PODATAKA DOLAZIM BEZ OBZIRA NA HDZ

  • Ovaj odlazi, to je jasno. Neće biti neko koga sam si ja zacrtao. Nisam si još nikoga zacrtao. Bitno je ko ne može biti, porobljavanje Hrvatske se mora zaustaviti. Ja da vam sada kažem ime, javit će se Možemo!, Most i reći – ne može – rekao je Milanović na pitanje – ko bi bio nov glavni državni tužitelj.

Dodao je kako se upravo zbog imenovanja Turudića na čelno mjesto u Državnom tužilaštvu RH odlučio kandidirati na parlamentarnim izborima 17. aprila, premda je prije mjesec i pol dana u intervjuu odbacio takvu mogućnost rekavši da “nema stranku ni liste”.

  • Kad sam vidi što se stvarno dogodilo s tom sramotom od nametanja Turudića za državnog tužitelja, donio sam odluku da izađem iz zone komfora, a mogao sam mirno čekati novu godinu i predsjedničke izbore. Međutim, za mene nije bilo izbora, to je poziv – poručio je.

“Imam dokaze da je to staro mjesec dana”

Što se tiče propucavanja automobila glavnog državnog tužitelja, koje je Turudić prijavio prije nekoliko dana, predsjednik Milanović je ustvrdio da je taj slučaj dogovoren ne bi li se glavom državnom tužitelju dala zaštita.

  • Imam dokaze da je to staro mjesec dana, imam nalaz policije iz Virovitice. Ja sam predsjednik države i do nekih podataka dolazim bez obzira na HDZ. Mjesec dana nisi vidio da su ti dva zrna revolvera ušla u auto? Daj pričaj to nekom drugome – kazao je Milanović.

Ostavku ne mjesto predsjednika Republike neće podnijeti i to je, naglasio je,  njegova konačna oduka.

Nakon izbora najavljuje “sanitarni kordon”

A nakon parlamentarnih izbora Milanović najavljuje okupljanje većine u, kako je rekao, neku vrstu “sanitarnog kordona prema pošasti koja je snašla Hrvatsku u zadnjih sedam i pol godina”.

  • Ja branim galsko selo kao u Asterixu. Nema apetita kao Obelix, ali branim galsko selo. Branio sam institucije tijekom cijelog mandata, građani su na to reagiralo dobro, prema svim nekakvim empirijskim pokazateljima – izjavio je on.

Kada je riječ o prvim potezima koje bi povukla parlamentarna većina s njim na čelu, Milanović ističe pitanje mirovna za koje navodi da su pale, ako se gleda udio prosječne mirovine u odnosu na prosječnu plaću.

  • Događa se propadanje zemlje. Radit ćemo sve da mirovine budu 50 posto prosječne plaće – dodao je.

Milanović je među budućim potezima nabrojao i dubinsku analizu finansiranja medija iz državnog proračuna, besplatno liječenje u privatnim klinikama za pacijente s iskaznicom dopunskog zdravstvenog osiguranja, što će biti uvjet da ljekari iz javnih bolnica mogu raditi u onim privatnim te poreze za banke koje imaju ogromne profite.

Pojam Treća Republika odnosi se na nova rješenja za Ustavni sud koja će biti “mirna i lukava”, rekao je Milanović, a one neće biti uspostavljena revolucijom već nekim izmjenama Ustava, dodao je.

“Plenković nas dovodi u situaciju da smo mali potrčci”

On je ostao pri svom stavu o migrantima koji je nedavno izrekao na Facebook stranici. To nisu ljudi kojim prijeti smrt ili pogibelj, kazao je, nego “skitači koji žele doći do Muenchena ili Beča”. Stoga poziva na jači angažman policije te na ”ljudski pristup, ali strogo”

Vladu Andreja Plenkovića kritizirao je, ustvrdivši da “bespogovorno sluša svake odluke Evropske komisije”.

Među vanjskopolitičkim prioritetima istaknuo je status Hrvata u BiH i pravo da biraju svog predstavnika u Predsjedništvo  BiH.

  • Plenković nas dovodi u situaciju da smo mali potrčci, da nemamo svoj stav. Ja ne volim one koji su stalno protiv nečega, ali u nekim situacijama moraš reći da nešto ne može – rekao je Milanović. 

(N1 Hrvatska)

The post MILANOVIĆ NE PRESTAJE ŠOKIRATI: DO NEKIH PODATAKA DOLAZIM BEZ OBZIRA NA HDZ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima