Ministar Konaković: Skoro smo isporučili Ustavni sud, Izborni zakon, državnu imovinu. Srećom, domoljubi su intervenirali i spriječili nas


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković objavio je intrigantan tweet na svom X profilu (bivši Twitter).

Priopćenje mu prenosimo u cijelosti.
“Skoro smo isporučili Ustavni sud, Izborni zakon, državnu imovinu. Srećom domoljubi su progovorili i zaustavili nas. Oni, kao i godinama, budno motre na našu domovinu. Sretni smo što ih imamo, “ napisao je Konaković.

Očigledno je da je ministar Konaković reagirao nakon saopćenja Islamske zajednice u BiH u kojem reisu-l-ulema Husein Kavazović kaže da su nositeljima vlasti povjerene tri kule na čuvanje, a to su državna imovina, zatim politička volja. , odnosno jednako aktivno i pasivno biračko pravo svih građana, te jednaka prava za sve narode i građane koja štiti Ustavni sud.

Također je naveo da je odredba člana II stav 2. Ustava Bosne i Hercegovine jasna i propisuje da se prava i slobode predviđene Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i njenim protokolima neposredno primjenjuju u Bosna i Hercegovina.

Uz to, reis Kavazović je rekao da su “ovi akti prioritet nad svim drugim zakonima, a uloga i presude Europskog suda za ljudska prava su jasne, a provedba njihovih riječi i duha bez trulih kompromisa neophodna je za revitalizaciju suštine Bosne”. i Hercegovine i jačanje njezine funkcionalne državnosti“.

“Neka se nitko, ma tko bio, ne usudi iznevjeriti ta načela i povjerenje. To su crvene linije za sve građane Bosne i Hercegovine koji su privrženi njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu. Nema mjesta političkim igrama s voljom većine građana ove zemlje.Ne postoji nikakva politička trgovina i političko manevriranje koje to može opravdati.To se tiče svih nas!Svakog građanina Bosne i Hercegovine,a posebno onih koji su doživjeli genocid i etničko čišćenje.Neka se nitko ne uvaljuje u mrak iz kojeg nema povratka i neka se ne igraju sa budućnošću svog naroda i zemlje“, rekao je Reisu-l-ulema.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima