back to top

MJEŠTANKA SELA ZLOT KOD BORA: DALIBORU ĆE SE BAR ZNATI GROB

MJEŠTANKA SELA ZLOT KOD BORA: DALIBORU ĆE SE BAR ZNATI GROB

Sahrani nisu prisustvovali Daliborovi otac Radoslav i brat Dejan budući da se nalaze u pritvoru. Njihov zahtjev da im se dopusti odlazak na sahranu je odbijen, ali se među vijencima pojavio jedan na kojem je pisalo: “Posljednji pozdrav Daliboru od oca Radoslava i brata Dejana”.

Na Daliborovu sahranu nisu došle ni komšije porodice Dragijević i ostali mještani Zlota koji su prethodnih dana najavljivali takvu mogućnost “ako su Dragijevići uradili ono za šta ih sumnjiče”.

  • Ljudi nisu sigurni šta se dogodilo. Ja mogu samo da kažem da, ako su to uradili, oni su stvarno monstrumi koji zaslužuju da ih objese, ali ako nisu, onda neka im je Bog na pomoći. Kada je Dejanu preminuo brat, nisam otišla da izjavim saučešće jer ako je to istina, onda ne želim ništa sa njima. Mnogo mi je žao, sva se naježim kada se sjetim djeteta… Daliboru će se bar znati grob, a onom jadnom djetetu, ako ga ne nađu, roditelji neće imati gdje ni svijeću da zapale – kazala je jedna od komšinica porodice Dragijević.

Smrtovnice po selu

Inače, neposredno prije sahrane policija je, u potrazi za Dankinim tijelom, blokirala i pretraživala groblje, ali i imanja oko porodične kuće Dragijevića. Poslije sahrane nastavljena je intenzivna potraga, a policija je saopštila da nastavlja rad na terenu.

  • Pretražene su sve tačke koje su osumnjičeni dosad spominjali kao mjesta gdje su ostavili Dankino tijelo, ali pretraga je i dalje bezuspješna – navodi izvor Kurira.

Dejanov brat Dalibor je, da podsjetimo, uhapšen u subotu 6. aprila zajedno s njihovim ocem Radoslavom zbog sumnje da je pomogao bratu da se riješi Dankinog tijela i premjesti ga na za sada nepoznatu lokaciju. U noći između subote i nedjelje Daliboru je iznenada pozlilo i on je preminuo u borskoj policiji od, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, posljedica srčanog udara.

MJEŠTANKA SELA ZLOT KOD BORA: DALIBORU ĆE SE BAR ZNATI GROB
  • Dalibor Dragijević je poslije hapšenja priznao policajcima da je pomagao u sakrivanju tijela male Danke. On je u subotu vodio policajce na više od 20 lokacija, ali sve to nije dalo nikakve rezultate i tijelo djevojčice i dalje nije nađeno a Dalibor je tajnu odnio sa sobom u grob – navodi Kurir.

Na smrtovnicama koje su obljepljene jučer po selu navode se imena troje ožalošćenih. “Sa dubokim bolom u srcu javljamo da je naš dragi, nikad prežaljeni, Dragijević Dalibor preminuo 7. aprila”, piše na smrtovnici, a kao ožalošćeni su potpisani majka Svetlana, otac Radoslav, brat Dejan i ostala rodbina i prijatelji.

Kolona ožalošćenih je išla polahko, a zastali su samo nakratko ispred porodične kuće Dragijevića.

  • Ožalošćeni su na groblje došli sa 12 vozila, zajedno s majkom Svetlanom. Pokojni Dalibor je dovezen u kovčegu pored kojeg je majka sjedila sa svijećom u rukama, crnom maramom na glavi i suzama u očima – navodi Kurir.

Premješteno tijelo

Danki Ilić se, da podsjetimo, svaki trag izgubio 26. marta u mjestu Banjsko polje kod Bora gde je došla s majkom Ivanom Ilić i godinu dana starijim bratom. Djevojčica je, kako se sumnja, išetala iz dvorišta dok je majka otišla do automobila i tada je krenula agonija. Dejan Dragijević i njegov kolega iz JKP “Vodovod” iz Bora Srđan Janković (50) iz sela Luka uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su počinili zločin.

Prema riječima osumnjičenih, oni su Danku udarili službenim vozilom marke “Fiat Panda”, a osumnjičeni Dragijević je na saslušanju priznao da je dijete zadavio golim rukama kada se osvijestila. Tijelo su zatim bacili na deponiju na Starobanjskom putu, ali je ono premješteno dva dana poslije ubistva i za sada se još ne zna gde se ono nalazi.

(H.N./Kurir.rs)

The post MJEŠTANKA SELA ZLOT KOD BORA: DALIBORU ĆE SE BAR ZNATI GROB first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima