back to top

MLADIĆ IZ DOBOJA UCJENJIVAO DJEVOJKU INTIMNIM EKSPLICITNIM FOTOGRAFIJAMA: PRODUŽEN MU JE PRITVOR

MLADIĆ IZ DOBOJA UCJENJIVAO DJEVOJKU INTIMNIM EKSPLICITNIM FOTOGRAFIJAMA: PRODUŽEN MU JE PRITVOR

Naime, dobojski Osnovni sud produžio je pritvor Vedranu Stojanoviću (35) iz Doboja koji se tereti za ucjenu u pokušaju, tjelesnu povredu i protivpravno lišenje slobode bivše djevojke.

Sud je pritvor, koji može trajati najduže jednu godinu, odredio na osnovu optužnice koju je 24. novembra podiglo Okružno javno tužilaštvo u Doboju, objavljeno je danas na Facebook stranici Tužilaštva.

Optuženi Stojanović tereti se da je u dužem vremenskom periodu tokom 2023. godine u Doboju putem aplikacije WhatsApp i u usmenoj komunikaciji od oštećene M. J., s kojom je do početka septembra bio u emotivnoj vezi, više puta tražio da mu nabavi novac ili će u suprotnom početi da javno objavljuje njihove intimne fotografije, eksplicitnog sadržaja.

Stojanović je optužen da je 31. oktobra oštećenu zaključao u svoje vozilo, protivpravno zatvorio i odvezao je u šumu u dobojskom naselju Suho Polje, gdje ju je izvukao iz vozila i nakon verbalne prepirke zadao više udaraca u predjelu glave, grudnog koša i rebara, te joj čupao kosu.

Istog dana M.J. je slučaj prijavila policiji.

(A.H./Srna)

The post MLADIĆ IZ DOBOJA UCJENJIVAO DJEVOJKU INTIMNIM EKSPLICITNIM FOTOGRAFIJAMA: PRODUŽEN MU JE PRITVOR first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima