back to top

MONSTRUM NERMIN JE 2023. UČINIO KRVAVOM: KAKO JE NEVINA NIZAMA PALA U RUKE KRVNIKA

MONSTRUM NERMIN JE 2023. UČINIO KRVAVOM: KAKO JE NEVINA NIZAMA PALA U RUKE KRVNIKA

Krvavi zločin koji se desio 11. augusta u kojem su ubijene tri osobe nakon čega je ubica počinio samoubistvo, skamenio je ovo do tada mirno mjesto. Žrtva je ranije prijavljivala ubicu i zlostavljača, koji ju je maltretirao, prijetio i proganjao, ali su nadležne institucije zakazale i nisu uspjele zaštititi žrtvu.

Naime, ubica Nermin Sulejmanović je u jutarnjim satima tog sunčanog 11. augusta upao u kuću tetka žrtve Nizame Hećimović gdje se ona skrivala pri čemu je u nogu ranio njenog rođaka.

Zajedno sa malodobnim djetetom, na silu je izvedena iz kuće i ubačena u auto. Teškim koracima se kretala prema automobilu u nadi da će začuti policijsku sirenu, ali to se nije desilo. Žrtvu je zajedno sa djevojčicom odveo na vikendicu kod Gradačca gdje ju je krvavo pretukao nakon čega joj je lice bilo u potpunosti deformisano i neprepoznatljivo. Dok je bila u polusvijesti, Sulejmanović je uključio prenos uživo na Instagramu, izvadio pištolj i upitao Nizamu “Hajde, k…, reci zašto si me prijavila policiji”. Nakon toga je hladnokrvno ispalio metak u čelo žrtvi.. i to sve pred djetetom.

U međuvremenu, Sulejmanović nekoliko puta pali live prijenos na Instagramu, međutim, nadležne institucije ga i dalje ne uspijevaju locirati. Nakon brutalnog ubistva, ostavlja dijete u lokvi krvi i šalje poruku da se po malu djevojčicu dođe. I dok ga nadležne službe pokušavaju locirati, Sulejmanović odlazi u centar grada gdje pronalazi Denisa Ondera, mladića sa čijom je porodicom od ranije u sukobu. Ispaljuje nekoliko metaka koji usmrćuju Ondera, a malo kasnije, u blizini kuće likvidira i njegovog oca Džengiza dok majku teško ranjava.

Sulejmanović u bijegu ranjava i policajca u ruku, te se udaljava u nepoznatom pravcu.

  • Ubio sam još dva dušmana – reći će Sulejmanović nakon susreta sa ocem i sinom.

I dok su angažovane Specijalne jedinice MUP-a TK, jedinice MUP-a RS-a i Brčko Distrikta, te OSA, Sulejmanović se i dalje ne zaustavlja.

Malo kasnije u centru Gradačca će upasti u jednu radnju u kojoj se prodaje municija. Prijeteći pištoljem od prodavača je tražio metke. Prodavač je bio priseban. Ubici je dao municiju za startni (gasni) pištolj. Tek nekoliko sati kasnije, nakon što su ga opkolili specijalci, Sulejmanović će shvatiti da je prevaren. Imao je još samo jedan metak kojeg je iskoristio da počini samoubistvo.

Prošla su više od četiri mjeseca od ovog brutalnog zločina, još uvijek se u potpunosti nije utvrdilo kako je Sulejmanović saznao za lokaciju svoje nevjenčane supruge, iako su brojni službenici ili suspendovani ili pod istragom.

Njegovo tijelo je nakon obdukcije prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli gdje se nalazilo skoro četiri mjeseca. Otac je već ranije poručio kako neće preuzeti tijelo Nermina, a upitno je bilo i gdje će ubica biti ukopan.

Nadležne institucije još uvijek nisu otključale Iphone ubice kako bi se tačno utvrdilo ko je Sulejmanoviću javio lokaciju na kojoj se nalazi žrtva i sa kim je bio u kontaktu. U Gradačcu je povodom ovog femicida organizovano nekoliko protesta kako bi nadležne institucije reagovale i spriječile nove ili slične pokušaje.

Kako je za Hayat.ba potvrđeno 13. decembra iz Komemorativnog centra Tuzla, tijelo su preuzeli članovi porodice i amidža, a nije poznato na kojoj lokaciji je ubica sahranjen.

(M. Sultanović)

The post MONSTRUM NERMIN JE 2023. UČINIO KRVAVOM: KAKO JE NEVINA NIZAMA PALA U RUKE KRVNIKA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima