back to top

Mostarac drogu skrivao u kutijama krema za bebe

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, s ciljem spriječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Mostara.

Mjere i radnje su poduzimane vezano za dokumentovanje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

“U sklopu navedenih aktivnosti, provedena je operativna akcija “Juli II”, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi osobe, kuće i motornog vozila, te je tom prilikom lišena slobode osoba iz Mostar inicijala E.K. (1978), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađene su određene količina bijele praškaste NN materije i suhe zeljaste materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i cannabis”, navode iz FUP-a.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Mostara tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljalo opojnu drogu amfetamin i cannabis koju je sa namjerom stavljanja u promet držao u kući u kojoj boravi, te su prilikom pretresanja pored opojne droge pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

“Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona”, dodaje se u saopćenju.

Mostarac drogu skrivao u kutijama krema za bebe Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima