MOSTARAC PRED DJECOM ŽENU NAPAO NOŽEM VIČUĆI: SVE ĆU VAS POBITI I IĆI U ZATVOR!

MOSTARAC PRED DJECOM ŽENU NAPAO NOŽEM VIČUĆI: SVE ĆU VAS POBITI I IĆI U ZATVOR!

Njemu se na teret stavlja da je prekjučer oko 8 sati u mostarskom naselju Vrpčići, u iznajmljenoj sobi u kojoj je boravio sa suprugom i njihovo dvoje djece, nakon što se prethodno posvađao sa suprugom, povišenim tonom joj se obratio govoreći “sve ću vas pobiti i ići u zatvor!”.

  • Nakon toga je nasrnuo na oštećenu, držeći nož u desnoj ruci, pa je zamahujući nožem prema vratu oštećene pokušao je četiri ili pet puta nožem ubosti u vrat, a oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne povrede – navodi se u aktima Tužilaštva.

Tužilaštvo je pritvor zatražilo iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano djelo, odnosno učiniti djelo kojim prijeti.

Za ova djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

  • Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa MUP-om HNK – PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo – naveli su iz Tužilaštva HNK.

The post MOSTARAC PRED DJECOM ŽENU NAPAO NOŽEM VIČUĆI: SVE ĆU VAS POBITI I IĆI U ZATVOR! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima