back to top

MUP SRBIJE: UHAPŠENI IZ BIH TVRDIO NA TIKTOKU DA DRŽI DANKU U PODRUMU, UTVRĐENO DA JE LAGAO

MUP SRBIJE: UHAPŠENI IZ BIH TVRDIO NA TIKTOKU DA DRŽI DANKU U PODRUMU, UTVRĐENO DA JE LAGAO

Utvrđeno je da je izjava bila lažna.

  • Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže Tik Tok objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić – saopćili su iz MUP-a Srbije.

Navode kako su pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na Tik Toku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

  • Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B. T. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.), obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je iznio osumnjičeni lažna. Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje. Akcija je sprovedena u koordinaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije – naveli su.

(A. J.)

The post MUP SRBIJE: UHAPŠENI IZ BIH TVRDIO NA TIKTOKU DA DRŽI DANKU U PODRUMU, UTVRĐENO DA JE LAGAO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima