NA IZGRADNJI KORIDORA VC: U PREVRTANJU DIZALICE POGINUO RADNIK

NA IZGRADNJI KORIDORA VC: U PREVRTANJU DIZALICE POGINUO RADNIK

  • Dizalica je bila dovezena na “labudici”, a radnik inicijala I.I. iz Lukavca, rođen 1984. godine, trebao je da je spusti sa “labudice”. U prevrtanju dizalice smrtno je stradao, dok nije bilo drugih povrijeđenih – kazao je Valentić.

Uviđaj će izvršiti službenici Policijske stanice Tešanj i kantonalni inspektor zaštite na radu, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva ZDK-a.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić precizira kako se nesreća dogodila u naseljenom mjestu Tešanjka te da je dizalica skliznula sa “labudice”, u čijoj se blizini nalazio radnik koji je poginuo.

  • Stvarno mi je žao poginulog čovjeka te izražavam duboko saučešće njegovoj porodici. Opći je utisak da je ovo vrlo specifična trasa, koja prolazi kroz veliki broj naseljenih mjesta, ali nemoguće je i zaustaviti život. Jutros sam poslao svog saradnika da razgovara sa šefovima gradilišta o sigurnosti pješaka, a posebno učenika koji prolaze svakodnevno tom trasom. Sada nas je zatekla vijest o pogibiji ovog čovjeka – kazao je Huskić.

Najavio je da će tražiti novi sastanak s izvođačima, nadzornim organima i investitorima radova te lokalnim institucijama o sigurnost građana uz gradilište te saobraćajnice.

(E.F. / FENA)

The post NA IZGRADNJI KORIDORA VC: U PREVRTANJU DIZALICE POGINUO RADNIK first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima