back to top

Najmonstruozniji detalji nestanka Danke: Majka vidjela automobil ubica, tijelo prebacivali na dvije lokacije

Najmonstruozniji detalji nestanka Danke: Majka vidjela automobil ubica, tijelo prebacivali na dvije lokacije

Ministar MUP-a Srbije Bratislav Gašić obratio se javnosti nakon vijesti da je Danka Ilić ubijena i iznio sve detalje iz istrage počevši od kobnog dana.

Osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot.

Tom prilikom, Gašić je istakao da je Danka sama izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom.

“Majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto i muško lice pored vozila Fiat Panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provjere šahtu. Njihovo kretanje je zabilježeno na kameri. Kasnije je zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata. Dogovorili su se da tijelo djevojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao da li su vidjeli djevojčicu, na šta su odgovorili negativno”, rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i tijelo djevojčice bacili.

“O monstruoznosti svjedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži djevojčicu u Banjskom polju, svjestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu”, kazao je Gašić.

Gašić je rekao da su osumnjičeni i drugi dan dovedeni i poligrafski testirani.

“Vozač je imao zakašnjelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gdje su bacili tijelo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mjesto gdje su bacili tijelo, i prebacio ga na drugo mjesto. Ne možemo da im vjerujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu”, rekao je ministar policije.

Podsjetimo, kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

“S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”Fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta”, kaže izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

“S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima