NARKO-BOSA NEŠIĆA AGENTI PRATILI U STOPU VIŠE OD GODINU DANA

NARKO-BOSA NEŠIĆA AGENTI PRATILI U STOPU VIŠE OD GODINU DANA

Nešić je uhapšen u svom restoranu u blizini Sao Paola kao rezultat intenzivnog rada policija koja ga je dugo pratila.

Akcija hapšenja u Brazilu je dio borbe protiv Balkanskog kartela i saradnje međunarodnih agencija, stranih i srbijanske policije.

Kako se saznaje, Nešić je bio na mjerama brazilske policije još od zaplijene prve pošiljke od 5,5 tona kokaina, a onda i 2 tone. Sniman je i praćen sve do četvtka kada je uhapšen u svom restoranu, odnosno oko godinu i po dana.

  • Aleksandar Nešić je uhapšen u svom restoranu koji mu je bio i baza u gradu Gvaružu u blizini Sao Paola, na obali Atlanskog okeana – naveli su brazilski mediji.

Dok su ga tajni agenti pratili i snimali, bilo je primijećeno da je on jedna od glavnih karika u švercu kokaina.

  • Agenti su ga pratili u stopu, razgovori su mu prisluškivani, a agenti su napravili i snimke Nešića. Na jednoj od njih se vidi kako on opušteno leži na ležaljci, držeći telefon u rukama. Inače, prilično se opušteno ponašao sve vrijeme – objašnjavaju izvori.

Nešić je kod brazilskih vlasti označen kao jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom. Kako su objasnili, kokain su poslali Srbi, a uzimali su ribari angažovani u zajednici u Guaruji i stizali su do ribarskih čamaca da bi se podigli na otvoreno more. Aleksandar Nešić je bio taj koji je pregovarao sa PCC-om i koordinirao logistiku.

  • Ovo je znak da su pipci PCC-a (kriminalna organizacija „Primeiro Comando da Capital“) dosegli svaki kutak „starog svijeta“ – navode tamošnji mediji.

Podsjetimo, mlađi Nešić je zauzeo mjesto svog oca Gorana Nešića Cige, koji je 2018. izručen Srbiji.

U akciji hapšenja su učestvovali Federalna policija Brazila, Nacionalna policija Zelenortskih ostrva, Uprava kriminalističke policije Republike Srbije, Nacionalna agencija za kriminal UK, američka DEA, Evropol i MAOC-N.

(Kurir)

The post NARKO-BOSA NEŠIĆA AGENTI PRATILI U STOPU VIŠE OD GODINU DANA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima