NESREĆA KOD VENECIJE: GDJE MI ŽENA, ŽELIM JE VIDJETI

NESREĆA KOD VENECIJE: GDJE MI ŽENA, ŽELIM JE VIDJETI

La Repubblica piše kako su te riječi jako pogodile medicinsku sestru koja nije imala snage reći mu istinu.

Tiho mu je rekla da mora odmoriti kako bi se oporavio.

No, Marko, piše talijanski list, nije odustao. Tiho je opet prozborio skupljajući snagu: “Želim vidjeti svoju ženu”.

Marko i Antonela, oboje 24-godišnjaci, vjenčali su se prije mjesec, ovaj put bio im je medeni mjesec.

  • Mjesec dana nakon vjenčanja, umjesto planiranja budućnosti, roditelji i suprug moraju planirati sahranu – piše La Repubblica.

Antonela je bila u petom mjesecu trudnoće i stradala je u nesreći. Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen. Njihove porodice jučer su već bile na mjestu događaja, pišu Talijani.

Podsjećamo da je u nesreći u Veneciji 21 osoba je poginula, a 15 ih je povrijeđeno. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Poginulo je 9 Ukrajinaca, 4 Rumuna, 3 Nijemca, Talijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike, javlja Sky.

Nesreća se dogodila prekjučer oko 19:45 u gradu Mestreu, 9 kilometara od centra Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su se iz posjete Veneciji vraćali u kamp u kojem su odsjeli.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo koje se kretalo po mostu udarilo je u sigurnosnu ogradu i sletjelo u ponor u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada u regiji Veneto.

(A. J./Index.hr)

The post NESREĆA KOD VENECIJE: GDJE MI ŽENA, ŽELIM JE VIDJETI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima