back to top

Netflix donosi igre na televizore i PC

Netflix, poznat kao lider u svijetu streaminga filmova i serija, najavio je svoj korak u svijet video igara. Ova kompanija, koja je revolucionirala način na koji gledamo sadržaj na televiziji i internetu, sada želi promijeniti način na koji igramo video igre. U ovom članku, istražit ćemo kako Netflix planira uvesti igre u svoju platformu i kako bi to moglo promijeniti pejzaž zabave.

Netflix donosi igre na televizore i PC

Širenje na svijet igara

Netflix je nedavno objavio svoje planove za proširenje u industriju video igara putem službene objave na svojoj web stranici. Kompanija je istakla da planira ponuditi igre putem svoje postojeće pretplatničke usluge, bez dodatnih troškova za postojeće korisnike. Ovo je značajna promjena za Netflix, koji je do sada fokusirao isključivo na streaming filmova i serija.

Vlastite igre i licencirani sadržaj

Netflix namjerava proizvesti vlastite igre, uključujući originalne naslove inspirisane popularnim serijama i filmovima dostupnim na platformi. Osim toga, kompanija razmatra i mogućnost licenciranja igara od drugih proizvođača kako bi proširila svoju ponudu. Ovo bi moglo značiti da ćemo uskoro moći igrati video igre temeljene na omiljenim Netflixovim hitovima.

Igrice na PC-ju i televizijama

Netflix će igre biti dostupne na računarima (PC) i televizorima putem streaminga, slično kao i filmovi i serije na platformi. To znači da korisnici neće morati preuzimati igre ili kupovati skupe konzole da bi ih igrali. Sve što će biti potrebno je stabilna internet veza i pretplata na Netflix.

Utjecaj na gaming industriju

Ovaj potez Netflixa ima potencijal da utiče na gaming industriju na više načina. Konkurencija će se povećati, a korisnici će imati više opcija za zabavu. Također, Netflix će privući pažnju igrača koji možda nisu tradicionalno bili zainteresirani za video igre.

Zaključak

Netflixova odluka da uvede igre na svoju platformu predstavlja značajan korak za kompaniju i mogla bi značajno promijeniti pejzaž zabave. Kombinacija streaminga filmova, serija i igara na jednom mjestu može privući širok spektar korisnika i postati ključna destinacija za zabavu. Sada ostaje da vidimo koje će igre Netflix ponuditi i kako će se njihova ponuda razvijati u budućnosti. Jedno je sigurno: konkurencija u svijetu zabave postaje sve uzbudljivija za korisnike.

Netflix kodovi za otključavanje skrivenih kategorija

hjpc.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima