back to top

NIKADA NE NOSITE ISTU GARDEROBU DVA DANA ZA REDOM: MOŽE VAM SE DESITI OVO

NIKADA NE NOSITE ISTU GARDEROBU DVA DANA ZA REDOM: MOŽE VAM SE DESITI OVO

Začepljene pore

Majica može da upije znoj već tokom prvog nošenja, a samim tim na njoj stvorit će se i bakterije. Sve to može dovesti do neželjenih posljedica na vašem tijelu, počevši od akni, preko crvenila i sličnih osipa.

Kako prenosi “Bright Side”, ukoliko primjetite akne u predjelu grudi ili leđa, a prethodno niste mijenjali kozmetičke proizvode, kao ni ishranu, možda je u pitanju nedovoljno čista odjeća. Od nošene garderobe, raširile su se bakterije i znoj, što je začepilo pore i prouzrokovalo nastanak akni.

NIKADA NE NOSITE ISTU GARDEROBU DVA DANA ZA REDOM: MOŽE VAM SE DESITI OVO

Osim akni, može doći do pojave iritantnijih stanja na koži, poput osipa, crvenila i svraba. Ovo se posebno događa kad je majica od sintetičkih materijala, a ne od pamuka.

Na pranje

Iako se veći dio bakterija stvorio zbog vašeg znoja, masnoće i mrtvih ćelija sa kože, važno je imati na umu i mjesta na kojima ste bili u toj majici, na koje ste se predmete naslanjali i šta ste sve dodirnuli garderobom – radni sto u kancelariji, lift, sjedište u javnom prijevozu, gužva, mimoilaženje s drugim ljudima, …

Na tim mjestima nalaze se i tuđe bakterije, koje sigurno ne želite da prenosite na svoje tijelo, pogotovo ne za vrijeme pandemije. Zato, nakon svakog nošenja, pa čak i onog kraćeg, majicu bacite na pranje.

The post NIKADA NE NOSITE ISTU GARDEROBU DVA DANA ZA REDOM: MOŽE VAM SE DESITI OVO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima