back to top

Nova značajka za apneju tijekom spavanja

Samsung je nedavno dobio odobrenje američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) za uvođenje značajke apneje za vrijeme spavanja u aplikaciju Samsung Health Monitor.

Bivši zaposlenik Apple-a mora na 4 mjeseca u zatvor radi odavanja poslovnih tajni

Ova inovacija omogućit će detekciju znakova apneje tijekom spavanja koristeći kompatibilne Galaxy Watch uređaje i Samsung telefone u Sjedinjenim Američkim Državama.


Nova značajka za apneju tijekom spavanja

Iako Samsungovo priopćenje za javnost nije pružilo detalje o točnom modelu Galaxy Watcha koji će podržavati ovu značajku, pretpostavlja se da će najvjerojatnije biti dostupna na modelima serije Galaxy Watch6. U Koreji, obje obitelji Watch6 i Watch5 bit će podržane ovom značajkom, nakon što su je odobrile lokalne vlasti.

Samsung Galaxy A55 i Galaxy A35 smješkaju se na renderima

Značajka apneje za vrijeme spavanja omogućit će korisnicima otkrivanje znakova umjerene do teške opstruktivne apneje tijekom praćenja spavanja kroz razdoblje od dvije noći. Planirano je lansiranje ovog proizvoda negdje između srpnja i rujna ove godine.


samsung galaxy watch6 samsung galaxy watch6 classic 1

Da bi koristili ovu značajku, korisnici će jednostavno trebati pratiti svoj san tijekom četiri sata tijekom dvije noći unutar desetodnevnog razdoblja. Očekuje se da će za korištenje ove značajke biti potrebno imati više od 22 godine.


Nova značajka za apneju tijekom spavanja

Nova era intenzivnih boja: Samsung Galaxy S24 donosi poboljšani Vivid mode

Apneja za vrijeme spavanja je često neotkriveno i kronično stanje spavanja koje može uzrokovati prestanak disanja tijekom noći, što može dovesti do smanjenja opskrbe kisikom.


samsung galaxy watch6 classic 5

Kao rezultat toga, može uzrokovati nisku kvalitetu sna i umor tijekom dana. Neliječena apneja za vrijeme spavanja povezana je s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti kao što su hipertenzija, bolesti koronarnih arterija, zatajenje srca, srčane aritmije i moždani udar.

Samsung je potvrdio koje AI značajke donosi na starije modele

Prema Nacionalnoj zakladi za spavanje, otprilike 25% muškaraca i 10% žena u SAD-u pati od ovog stanja. Samsungova nova značajka olakšat će otkrivanje ovog problema većem broju ljudi, pružajući im priliku da potraže medicinsku pomoć i smanje rizik od razvoja povezanih zdravstvenih komplikacija.


samsung galaxy watch6 classic 1

Uz podršku tehnologije, korisnici će moći nadzirati svoje zdravlje na jednostavan način, omogućujući im da budu svjesni potencijalnih zdravstvenih problema i poduzmu korake za njihovo rješavanje. Ova inovacija od Samsunga predstavlja korak naprijed u integraciji tehnologije u svakodnevnu brigu o zdravlju i dobrobiti korisnika.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima