Novak Đoković u problemu: Ne može da kupi djedovinu, rođaci mu prave problem

Jedan od najboljih svjetskih tenisera svih vremena, Novak Đoković je proputovao cijeli svijet, ali svoje korijene nije zaboravio. Njegovi korijeni potiču iz malog crnogorskog sela koje se zove Jasenovo polje, u blizini Nikšića. Novak svako ljeto, kada odmara u Crnoj Gori, posjeti selo u kome je rođen njegov djed Vladimir Đoković, međutim, manje je poznato da proslavljeni teniser već deceniju pokušava da otkupi imanje svojih predaka.

 

„Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi rodna kuća njegovog djeda Vlade. Od te kuće, u zaseoku Jasenovo polje, danas su ostale samo zidine, skoro cijela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica žele, pod svaku cijenu, da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradjedovina. Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem, jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak, a nalaze širom svijeta, neki su vjerovatno i umrli, pa su njihovi to dalje naslijedili.“, rekao je sagovornik Kurira, pa dodao.

Novak Đoković u problemu: Ne može da kupi djedovinu, rođaci mu prave problem

„S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju. Jedan od rođaka mu je prije nekoliko godina nudio dio svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi. On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mjestu odakle vuče korijene.“, ispričao nam je izvor.

 

Inače, po dostupnim historijskim podacima, Đokovići su naselili Jasenovo polje 1730. godine sa Čeva. Zanimljivo je i da je Novak navodno svoje ime dobio po pradedi, koji je živio i radio u Chicagu od 1905. godine, a uz to se i dva puta vraćao u Crnu Goru kako bi učestvovao u balkanskim ratovima.

Novak Đoković u problemu: Ne može da kupi djedovinu, rođaci mu prave problem

Podsjetimo, Novak je ovog ljeta za crkvu u Jasenovom polju priložio 10.000 eura.

„Svake godine daje prilog za svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Obavezno dođe makar jednom godišnje. Sad je dao 10.000 eura, a jednom čak i 35.000 eura. Najviše zahvaljujući njemu, crkva je i podignuta. On je najveći priložnik. Ovdje ga svi vole.“, otkrili su nedavno mještani.

Novak Đoković u problemu: Ne može da kupi djedovinu, rođaci mu prave problem Azra Magazin.

azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima