Novi detalji hapšenja: Kome je prijetio Samardžija, šta otkrivaju Sky poruke

Jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi Mladen Samardžija (33) uhapšen je prije tri dana u munjevitoj akciji policije na Jahorini. Samardžija je u utorak predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

“Avaz” saznaje da će postupajući tužilac tražiti određivanje jednomjesečnog pritvora za Samardžiju zbog opasnosti od bjekstva i prikrivanja dokaza iz istrage.

Saznajemo da je uhapšeni Samardžija koji se krio u BiH nakon raspisivanja potjernice iz Slovenije, koristio Sky aplikaciju za promet opojnim drogama. Samardžiji se stavlja na teret i da je prijetio jednom policajcu iz Banje Luke.

Samardžija je, što je potvrdila i policija, dok je bio na slobodi dogovarao promet većih količina kokaina na području BiH sa svojom ekipom iz Slovenije, no pitanje je s kim je sve radio od osoba iz krim miljea u našoj državi te ko ga je “čuvao” na području RS-a.

Kada je u pitanju Tijana Tegeltija, koja je privedena, ona se sasvim slučajno zatekla u objektu gdje Samardžija lociran i uhapšen.

Podsjećamo, u akciji je pronađen i privremeno oduzet novac u iznosu 3.300 eura i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama, dok je oduzeto pet automobila.

(24sata.info/avaz)

24sata.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima