Obradović je nakon pobjede govorio o mladim košarkašima i netipičnoj petorci

Košarkaši Partizana uvjerljivo su svladali Studentski centar u 11. kolu ABA lige, u utakmici odigranoj u Beogradskoj areni.

Izbornik Željko Obradović osvrnuo se na taktiku kojom su tri visoka igrača u prvoj petorci.

To su dijelovi igre, tako počinjemo. Ako pogledate statistiku, Smailagić je za 12 i po minuta postigao 18 poena. Nije samo to, tu su i skok i obrana koje imamo s njim. To nije nešto što je kontinuirano. Takva je situacija u momčadi, bilo je problema s ozljedama vanjskih igrača, onda smo morali kombinirati. To su važni detalji taktikekaže trener Partizana.

Potom se osvrnuo na nastup mladih Košarkaša, koji su večeras dobili veću ili manju priliku. Prije svih mladi razigravač Sava Drezgić.

Dijete dolazi trenirati s nama, tu je kao da je dio ekipe. Dao sam mu priliku u prvom poluvremenu, kad je normalna utakmica. Ima određene kvalitete, ali ono što bi trebala biti karakteristika mladog igrača je da bude agresivniji. Mladost mora biti to. To nije samo način za njega, nego i za druge, da iskoriste svaku minutu. Bit će s nama, putovat će s nama u Kaunas. Vidjet ćemo kako će se razvijati, ali on je klinac koji zaslužuje prilikusmatra Obradović, koji je večeras veliku ulogu dodijelio Tristanu Vukčeviću i Balši Koprivici.

Dobro su krenuli u utakmicu i odigrali prvo poluvrijeme, a onda loše na početku drugog. Na kraju su odigrali sasvim korektno. Kad su igrali slabo, početkom drugog poluvremena, onda su svi igrali lošije, ne samo njih dvojica. Znaju koliko imam povjerenja u njih, da dobiju priliku kad god zatrebaju. I dalje ćemo se brinuti o njima, svatko od njih ima pravo na pogrešku, ali i dalje ćemo im vjerovatirekao je Obradović.

U sljedećem kolu crno-bijeli dočekuju još jedan podgorički tim – Budućnost.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima