back to top

Ocjene zadovoljstva kupaca za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max nastavljaju da opadaju

Apple nudi brojne nadogradnje kupcima ako uzmu iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, uključujući novo kućište od legure titana, ali čak ni to nije bilo dovoljno za dobivanje pozitivnih povratnih informacija od kupaca. Zapravo, prema najnovijoj anketi, koja predstavlja više od 700.000 Google recenzija koje su generirali korisnici, sve više i više korisnika počelo je isticati različite aspekte najnovijih Appleovih ‘Pro’ modela koji su ih razočarali nakon kupnje.

Skuplji iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju lošije povratne informacije kupaca od običnih modela

Ažurirani podaci iz PerfectReca ranije su objavili da je najnoviji iPhone 15 Pro imao najnižu ocjenu zadovoljstva kupaca od bilo kojeg premium modela iPhonea koji je došao prije njega, s ocjenom od 5 zvjezdica koja je pala na 68 posto u listopadu 2023. godine.

“Naša početna studija zadovoljstva iPhoneom 15 iz listopada 2023. pokazala je da je 15 Pro imao najniže zadovoljstvo kupaca od bilo kojeg premium iPhonea ikada. Od tada, udio kupaca koji su iPhoneu 15 Pro dali ocjenu od 5 zvjezdica pao je sa 72% na 68%.

Ocjene zadovoljstva kupaca za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max nastavljaju padati

Među brojnim pritužbama, koje su uključivale nevjerojatno kratko trajanje baterije, druge su govorile o “ispupčenim” stražnjim kamerama, što je otežavalo potpuno ravno postavljanje uređaja. Druge pritužbe uključivale su nedostatak uvjerljivih nadogradnji u odnosu na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, što je čudno, budući da su ranija izvješća spominjala iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max koji su hvalili ekskluzivnije nadogradnje u odnosu na prethodnu generaciju.

“iPhone 15 Pro nije bio jedini model koji je zabilježio niže zadovoljstvo kupaca u siječnju. Postotak kupaca koji ostavljaju recenzije s pet zvjezdica smanjio se za sve modele iPhonea od prosinca. iPhone 15 Plus, koji je općenito najbolje recenzirani model ove generacije, imao je najveći pad u odnosu na prethodni mjesec. Pad zadovoljstva iz mjeseca u mjesec bio je statistički značajan za sve modele iPhone 15.”

Ocjene zadovoljstva kupaca za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max nastavljaju padati

Kako ocjene zadovoljstva kupaca padaju, korisnici iPhonea 15 i iPhonea 15 Plus nekako su spremniji kupovati od onih koji su nadogradili na premium telefone. Recenzije iPhonea 15 s 5 zvjezdica za siječanj 2024. su na 78 posto, dok je iPhone 15 Plus bio na 73,5 posto, što ih čini višim od iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Maxa.

Možda bi buduća ažuriranja softvera iz Applea mogla poboljšati korisničko iskustvo, no moglo bi proći neko vrijeme prije nego što se recenzija uredi, a do tada se neki vlasnici možda neće zamarati promjenama.

Izvor perfectrec.

Piše: DM

Objava iPhone 15 Pro i 15 Pro Max ocjene zadovoljstva kupaca nastavlja padati pojavila se prvo na PC CHIP-u.
pcchip.hr

nodejs.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima