back to top

OGLASIO SE BRAT NAJTEŽE POVRIJEĐENE DJEVOJČICE NA RINGIŠPILU

OGLASIO SE BRAT NAJTEŽE POVRIJEĐENE DJEVOJČICE NA RINGIŠPILU

– Koliko god dugo da traje oporavak, mi ćemo joj pomoći. Ne može drugačije, sem da se vrati kući – kaže za Kurir brat djevojčica koja se poslije pada sa ringišpila nalazi u KC Niš na respiratoru.

Njene povrede su, kako saznajemo, opasne po život, a ljekari čine sve da je spase.

OGLASIO SE BRAT NAJTEŽE POVRIJEĐENE DJEVOJČICE NA RINGIŠPILU

Njen brat kaže da je njegova sestra jučer sa drugovima iz razreda bila na ringišpilu, jer su gubili neki čas. U momentu kada se sve dešavalo ona je bila u jednoj od korpi i krenula je vožnja. Kako kaže, pogledao je i snimak nesreće, na kojem se vidi kako se ringišpil okreće, a onda i kako se ruši.

– To je ono što znam. Jednom sam pregeldao taj snimak i nisam mogao više, ali mi je on u gravi u svakom momentu. Ne smijemo da mislimo da će biti drugačije, osim da se ona vrati kući – siguran je S. B.

OGLASIO SE BRAT NAJTEŽE POVRIJEĐENE DJEVOJČICE NA RINGIŠPILU

U porodici dječaka koji je također teže povrijeđen poslije nesreće i nalazi se u prokupačkoj bolnici nikoga nije bilo, a komšija nam kaže da nisu znali do uvečer da je baš on povrijeđen. Inače, ovaj mladić od 21 godinu je sa sestrom bio na ringišpilu kada se on raspao.

– Danas je u 10 sati imao zakazan razgovor u slovenačkoj ambasadi, jer je namjeravao da ide tamo da radi, ali pošto je povrijeđen neće moći. Nadamo se da će se on oporaviti – priča komšija.

U Kuršumliji od jučer vladaju nevjerica i muk. Čitavo prepodne ljudi tiho prolaze posebno kraj mjesta gdje je još uvijek srušeni ringišpil i nadaju se da će se povređena djeca i mladi oporaviti što prije. Inače, dobra vijest je da je četvoro povrijeđenih danas otpušteno na kućno liječenje iz prokupačke bolnice. Inače, ukušno 13 djece i mladih je povrijeđeno prilikom pada ringišpila.

Tokom dana trebalo bi da se privedena lica saslušaju kod tužioca Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji, a od nalaza vještaka zavisiće dalji koraci.

Uhapšeni su, da podsjetimo, Jovan Nedeljković koji je označen kao zakupac placa na kojem je bio zabavni park, i Zoran Ljubomirović u čijem je vlasništvu bio ringišpil.

The post OGLASIO SE BRAT NAJTEŽE POVRIJEĐENE DJEVOJČICE NA RINGIŠPILU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima