OGLASIO SE MUP KS O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŠVEĐANINA

OGLASIO SE MUP KS O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŠVEĐANINA

Tom prilikom, smrtno je stradao muškarac (1993), čiju je smrt na licu mjesta konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Muškarac (2001) je zadobio povredu usljed djelovanja vatrenog oružja, te je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnog sudskog vještaka medicinske struke, izvršili su uviđaj.

OGLASIO SE MUP KS O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŠVEĐANINA

UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) policijski službenici su utvrdili da je smrtno stradali muškarac H.L.O., rođen 1993. godine u Švedskoj, državljanin Švedske. Povrijeđeni muškarac je E.M., rođen 2001. godine u Švedskoj, državljanin Švedske.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti muškarac H.O.P. (1997), državljanin Švedske.

U saradnji sa PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je dana 31.10.2023. godine oko 19.30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smješten u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

IZVRŠEN PRETRES

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana na području općine Ilidža, a koji je koristio smrtno stradali H.L.O.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela – saopćeno je iz MUP-a KS.

(E.F. / Press)

The post OGLASIO SE MUP KS O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŠVEĐANINA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima