OPTUŽNICA IZ BIH ZBOG PROGANJANJA: UHODIO MUŠKARCA I TOKOM PAUZE, DOZIVAO GA ISPRED ZGRADE

OPTUŽNICA IZ BIH ZBOG PROGANJANJA: UHODIO MUŠKARCA I TOKOM PAUZE, DOZIVAO GA ISPRED ZGRADE

Prema navodima iz optužnice, Jokić je krivično djelo izvršio u vremenskom periodu od 24. juna do 26. avgusta ove godine na području Zvornika.

  • Nakon što je prethodno sačekivao S.S. ispred stambene zgrade u Malom Zvorniku u kojoj se nalazi stan u vlasništvu oštećenog, gdje je fotografisao zgradu i raspitivao se za oštećenog, te tom prilikom mu oštetio bravu od ulaznih vrata stana, optuženi je u više navrata, kontinuirano uhodio i pratio S.S. prilikom njegovog kretanja za vrijeme korištenja pauze na poslu– navodi se u potvrđenoj optužnici.

Jokić je tako oštećenog posmatrao dok je ovaj boravio u kafiću, zbog čega je S.S. promijenio mjesto na koje dolazi. Međutim, ni to nije zaustavilo uhođenje, pa je optuženi svojim vozilom stalno prolazio i obilazio kuću u kojoj S.S. živi sa porodicom, a što je zbog ranije upućenih prijetnji kod S.S. izazivalo osjećaj tjeskobe kao i straha za vlastitu sigurnost.

Optuženi je 26. avgusta ove godine oko 21.15 došao ispred porodične kuće oštećenog, te istog dozivao da izađe, pa kada je oštećeni vidio o kome se radi, otišao je u zaklon i nije se odazvao, a tom prilikom je u kući bila i njegova bolesna supruga, što je sve kod oštećenog izazvalo osjećaj tjeskobe i straha kako za vlastitu sigurnost, tako i za članove njegove porodice.

  • Dakle, uporno i kroz duže vrijeme pratio i uhodio drugo lice i uspostavljao neželjeni kontakt što je kod lica izazivalo promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost- navodi se u optužnici protiv Jokića.

Prema Krivičnom zakoniku RS za proganjanje je zaprijećeno maksimalno dvije godine zatvora.

(Srpskainfo/ I.S.)

The post OPTUŽNICA IZ BIH ZBOG PROGANJANJA: UHODIO MUŠKARCA I TOKOM PAUZE, DOZIVAO GA ISPRED ZGRADE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima