OPTUŽNICA U BIH: OD SUPRUGE TRAŽIO SJEKIRU DA NAPADNE SINOVCA I NJEGOVU KĆERKU

OPTUŽNICA U BIH: OD SUPRUGE TRAŽIO SJEKIRU DA NAPADNE SINOVCA I NJEGOVU KĆERKU

Prema optužnici  Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, osim što ih je fizički napao, kada su došli policajci, optuženi  im je prijetio i tražio od supruge da mu donese sjekiru.

Naime, sve se desilo u junu 2020. godine u Prijedoru, u zajedničkom dvorištu, koje optuženi koristi zajedno sa oštećenim sinovcem, a zbog korištenja tog dvorišta stric ga je prvo verbalno napao i opsovao mrtvog oca.

Njegovoj  kćerki je opsovao majku te je potom prišao R.V., kojeg je rukama i nogama udarao u predjelu tijela.

Kada je prišla kćerka sa namjerom da ga spriječi da joj tuče oca, D.V. je i nju udario, a potom je opet  pokušavao udariti.

Ona je nakon  toga pozvala policiju, a kada je patrola došla na lice mjesta, D.V. je ignorisao policijska naređenja i nastavio prijetiti.

  • Optuženi je ugrozio sigurnost oštećenih  tako što im je u prisustvu policijskih službenika povišenim tonom uputio prijetnju: ‘Ženo, daj mi sikiru, donesi iz šupe sikiru’ i koju je od svoje supruge tražio da mu donese kako bi prisutne oštećene mogao povrijediti – navodi se u optužnici.

Supruga optuženog je krenula u drvarnicu po sjekiru, zbog čega su R.V. i njegova kćerka N.V. osjetili strah za svoj život.

Incident je spriječila policija i upozorila suprugu da ne ide po sjekiru, a pomoću fizičke snage savladala je i uhapsila D.V.

  • Dakle, primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao je spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodice i time doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta člana svoje porodice – navodi se u optužnici.

(N. novine)

The post OPTUŽNICA U BIH: OD SUPRUGE TRAŽIO SJEKIRU DA NAPADNE SINOVCA I NJEGOVU KĆERKU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima