Organizator i krila problem za Smajlagića?

Ostaje još jedno kolo rukometne Premijer lige za odigrati prije nego se okupi A reprezentacija Bosne i Hercegovine koju u siječnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u sklopu skupine E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Najbolji rukometaši BiH će se pod vodstvom izbornika Irfana Smajlagića okupiti 25. prosinca kako bi što bolje pokušali iskoristiti kratke pripreme za Euro koje se u Njemačkoj održava od 10. do 28. siječnja.

Za ove pripreme izbornik reprezentacije BiH, Irfan Smajlagić, je odredio sljedeći uži popis od 21 igrača na koje računa: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mario Pavlak (Sloboda Tuzla), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda Tuzla), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Mišetić (Sloboda), Luka Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Vladan Đurđević (Borac).

Odlaskom nekoliko iskusnih igrača prethodnih godina bh. tim je ostao vjerojatno najjači na golmanskoj poziciji, dok bi izazov mogao biti pronaći organizatora igre za ovu razinu, kao i krila.

Ohrabrujuće za naš tim je činjenica kako je trenutno u nizu od četiri pobjede u natjecateljskim utakmicama koji je ostvario u okviru skupine 7 kvalifikacija za Euro u Njemačkoj.

U sklopu priprema za EP naš A tim 3. siječnja putuje u Winterthur (Švicarska) na Yellow cup, gdje će igrati protiv Argentine (4. siječnja od 20.30h), domaćina Švicarske (5. siječnja od 20.15h) i Rumunjske (6. siječnja od 14h). Iz Švicarske će naša reprezentacija otputovati za Mannheim, gdje će igrati svoje utakmice na Europskom prvenstvu.

Treći nastup

Ovo će biti treći vezani nastup BiH na europskim prvenstvima. Prvi put smo sudjelovali na Euru 2020. godine pod vodstvom izbornika Bilala Šumana, a bila je to prva europska smotra sa 24 reprezentacije umjesto dotadašnjih 16 sudionica. Dobili smo jako tešku skupinu u kojoj smo upisali poraze od Norveške (32:26) i Francuske (31:23), dok se više očekivalo u duelu sa Portugalom gdje smo izgubili sa 27:24. Međutim Portugalci su bili iznenađenje kompletne ove skupine izbacivši Francuze. Euro 2022. su obilježili korona uvjeti i nova tri poraza u Slovačkoj, gdje se uz Mađarsku, održavalo natjecanje. Izabranici Ivice Obrvana su pali protiv Švedske (30:18), Češke Republike (27:19) te Španjolske (28:24).

1

Bh. tim još uvijek očekuje svoju prvu pobjedu na prvenstvu, a po dobivenoj skupini ovoga puta i činjenici da između ostalih igraju i sa Gruzijom kao debitantom na Euru, ovoga puta Smajlagićevi izabranici imaju najbolju šansu da upišu barem taj povijesni trijumf. Er.B.

RASPORED

BiH NA EP-u

SKUPINA E

Švedska          11. 1.

Nizozemska    13. 1.

Gruzija            15. 1.

The post Organizator i krila problem za Smajlagića? appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima