back to top

osnovni modeli iPhone-a neće dolaziti s lanjskim procesorima

iPhone 16 modeli pred nama – Povratak korijenima

Čini se kako Apple, uvodeći nove inovacije, mijenja pristup prema osnovnim modelima iPhonea, čineći ih jednako važnima kao i Pro varijante.

  • iPhone 16: A18 čip (N3E)
  • iPhone 16 Plus: A18 čip (N3E)
  • iPhone 16 Pro: A18 Pro čip (N3E)
  • iPhone 16 Pro Max: A18 Pro čip (N3E)

Nedavna vijest o tome da će se sljedeće godine u potpunosti izbjeći opremanje osnovnih iPhone modela prošlogodišnjim Pro procesorom predstavlja korak prema eliminaciji potencijalne fragmentacije unutar vlastite ponude.

osnovni modeli iPhone-a neće dolaziti s lanjskim procesorima

Apple Watch 9 i Watch Ultra 2 ponovno dostupni

Ovaj potez, iako možda ne odmah jasan svima, označava transformaciju u kojoj osnovni modeli više neće biti percipirani kao manje vrijedni u odnosu na svoje Pro kolege.

Lansiranjem serije iPhone 14, korisnici su bili zbunjeni odlukom da se 14 Pro opremi potpuno novim čipsetom A16 Bionic, dok je standardni iPhone 14 zadržao prošlogodišnji A15 Bionic.

Bharat GPT kao konkurent ChatGPT-u na tehnološkom horizontu

Međutim, najnoviji razvoji ukazuju na to da će se ovaj pristup promijeniti s dolaskom iPhone 16 i 16 Pro modela krajem 2024. godine. Najvažnija informacija o ovim budućim uređajima je korištenje vrhunskih 3nm A18 čipsetova, označavajući smanjenje fragmentacije.


5 4

osnovni modeli iPhone-a neće dolaziti s lanjskim procesorima

Najava da će oba A18 procesora biti proizvedena na potpuno novom 3nm N3E procesu sugerira da će razlike između A18 Pro i A18 Bionic biti minimalne.

Bidenova administracija potvrdila zabranu prodaje Apple Watcha u SAD-u

Ovo je ključno jer smanjuje potencijalnu fragmentaciju koja bi se mogla pojaviti uslijed različitih performansi čipova na različitim modelima. S obzirom na dosadašnji trend izdavanja sličnih modela s različitim SoC-ovima, ova najava ukazuje na predanost Applea očuvanju dosljednog korisničkog iskustva i pojednostavljenju razvojnog procesa.


4 11

Međutim, unatoč ovoj pozitivnoj vijesti, postoje i neki izazovi koje Apple mora pažljivo upravljati. Trend diverzifikacije modela iPhonea može dovesti do otežavanja izbora za potrošače, s obzirom na to da bi razlike između modela mogle postati suviše suptilne.

Appleovo ambiciozno partnerstvo s medijskim gigantima za unapređenje umjetne inteligencije

U takvim situacijama, istraživanje, usporedba specifikacija i modela može postati zamorno iskustvo za korisnike, što bi moglo potencijalno otvoriti vrata konkurenciji.


3 12

Dodatno, održavanje raznolikih hardverskih modela može predstavljati izazov za programere. Dosadašnja prednost čvrsto integriranog hardversko-softverskog ekosustava Applea može biti ugrožena kako se hardverski portfelj bude povećavao.

YouTube Premium: Više nije moguće dijeliti obiteljski paket

Programeri će morati posvetiti dodatne resurse kako bi osigurali optimizaciju svojih aplikacija za različite modele, što može ograničiti njihovu sposobnost fokusa na inovacije i novitete.


2 15

Osim toga, s tanjom linijom između modela, postoji rizik da neki od najnovijih tehnoloških dostignuća neće biti dostupni na svim uređajima.

Apple pustio u opticaj iOS 17.2.1

Primjerice, aplikacije koje zahtijevaju naprednije procesorske mogućnosti možda neće biti podržane na osnovnim modelima, stvarajući nejednako korisničko iskustvo.


1 18

U konačnici, budućnost iPhone modela, posebno iPhonea 16 i 16 Pro, ostaje izazovna i intrigantna. Apple se suočava s izazovom održavanja ravnoteže između inovacija, fragmentacije i očuvanja jedinstvenog korisničkog iskustva.

Ranjivost iOS / Android 5G telefona – ažurirajte na aktualnu verziju softvera

S obzirom na najnovije informacije o 3nm A18 čipsetovima, možemo biti oprezno optimistični da će Apple uspjeti zadovoljiti raznolike potrebe korisnika dok održava dosljednost unutar vlastite ponude.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima