back to top

OSUĐEN MIRNESIN SAUČESNIK: POMOGAO JOJ DA POBJEGNE IZ NJEMAČKE

OSUĐEN MIRNESIN SAUČESNIK: POMOGAO JOJ DA POBJEGNE IZ NJEMAČKE

Kako pišu njemački mediji, Marko I. je na suđenju priznao da je za 50.000 eura pomogao Mirnesi, ili fatalnoj Miki kako su je prozvali tabloidi, da pobegne iz Njemačke.

Marko I. je objasnio da je znao da je Mirnesa izvršila pljačku, ali da nije znao koliko je novca ukrala kada ju je prvo prebacio u Austriju, a onda joj pomogao da dođe u Srbiju.

Njega je regionalni sud u Štutgartu osudio na uslovnu kaznu i konfiskovao mu je novac koji je dobio od Mirnese. Inače, on je šest mjeseci proveo u pritvoru.

OSUĐEN MIRNESIN SAUČESNIK: POMOGAO JOJ DA POBJEGNE IZ NJEMAČKE

Podsjetimo, fatalna Miki je 14. oktobra prošle godine iz kompanije za transport novca u Štutgartu ukrala 1,25 miliona eura. Nakon tromesečnog bjekstva i skrivanja Mirnesa se predala njemačkoj policiji na aerodromu u Štutgartu, na koji je doputovala avionom iz Crne Gore.

Prilikom hapšenja kod sebe je imala samo 250 eura, a policajcima je ispričala da je novac ukrala na nagovor svog mladića Roberta S. (29) i da je njemu predala novac. Ona je za tu pljačku osuđena na tri godine zatvora, a novac kao ni Mirnesin dečko do sada nisu pronađeni.

OSUĐEN MIRNESIN SAUČESNIK: POMOGAO JOJ DA POBJEGNE IZ NJEMAČKE

Pljačke u istoj kompaniji

Inače, nakon što je Miki izvršila pljačku, ista kompanija je još dva puta opljačkana po njenom receptu.

Prvo je u decembru prošle godine njen kolega Cem M. (27) ukrao 135.000 eura, a kada je uhapšen, on je vratio novac, ali je i pored toga osuđen na dvije i po godine zatvora.

Ova kompanija je pre mjesec dana ponovo opljačkana i tada je čistačica (26) iz ekspoziture u Berlinu bukvalno strpala 6 miliona eura u kese za smeće i odšetala sa njima. Ona je i dalje u bjekstvu.

The post OSUĐEN MIRNESIN SAUČESNIK: POMOGAO JOJ DA POBJEGNE IZ NJEMAČKE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima