OSUMNJIČENI ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE NARKOTIKA U SKLOPU ‘SKY PREDMETA’ IZRUČEN BIH

OSUMNJIČENI ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE NARKOTIKA U SKLOPU ‘SKY PREDMETA’ IZRUČEN BIH

Osumnjičeni Jošilo je pod istragom u ‘sky predmetima’ kodnog naziva “Tansporter” i “Storage” i tereti se za organizirani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, a Tužiteljstvo i partnerske policijske, pravosudne i sigurnosne agencije, dugo vremena su tragale za njim, jer se nalazio u bjekstvu.

Osumnjičeni je prošle godine lišen slobode u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što su pripadnici Sudske policije BiH, od kolega iz Hrvatske, danas oko 13 sati preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem potjernice od Suda BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužitelju, koji će poduzeti dalje potrebne korake u njegovom procesuiranju, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

The post OSUMNJIČENI ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE NARKOTIKA U SKLOPU ‘SKY PREDMETA’ IZRUČEN BIH first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima