Otvorene prijave za Schneider Electric Sustainability Impact Awards

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, otvorio je prijave za drugo izdanje globalnog programa nagrađivanja, Schneider Electric Sustainability Impact Awards.

Inicijativa je pokrenuta 2022. godine kako bi se odalo priznanje širokom ekosustavu Schneiderovih partnera za doprinos u stvaranju otpornijeg i održivijeg električnog svijeta. Ove godine, Schneider uz partnerske tvrtke proširuje mogućnost prijave i na klijente te dobavljače. Kriteriji za odabir također su nadopunjeni kako bi se obuhvatio širi raspon aktivnosti elektrifikacije i digitalizacije poslovanja u cilju postizanja neto ugljične neutralnosti. Prijave su otvorene do 17.11. 2023., a pobjednici će biti objavljeni u aprilu 2024. godine.

Nagrada za utjecaj na održivost ove se godine dodjeljuje u novim kategorijama:

  • „Utjecaj na klijente“: za partnere koji demonstriraju liderstvo u održivosti pomažući svojim klijentima ostvariti ciljeve dekarbonizacije.
  • „Utjecaj na vlastito poduzeće“: za partnere koji su se pokazali liderima u održivosti i dekarbonizaciji poslovanja.
  • „Utjecaj na vlastito poduzeće za velike ili srednje dobavljače“: za dobavljače koji sudjeluju u Schneiderovom projektu Zero Carbon kojemu je cilj do 2025. prepoloviti operativne emisije ugljikovog dioksida kod tisuću najvećih svjetskih dobavljača.

Također, Schneider je nadopunio kriterije za odabir nagrada s integriranim pristupom održivom poslovanju. Naglasak ostaje na postizanju dekarbonizacije elektrifikacijom, smanjenjem uporabe energenata i korištenjem obnovljivih izvora energije. Uz to, detaljnije se promatraju i nastojanja u stvaranju budućnosti električne energije 4.0, kao što su izrada strategije, digitalizacija i dekarbonizacija. To uključuje poboljšanje energetske učinkovitosti, implementaciju digitalnih alata i tehnologija, kao i druge primjere dobre prakse i inovacija. Osim vrijednog priznanja, dobitnicima nagrada pruža se globalna vidljivost koja potencijalno otvara vrata novim poslovnim prilikama.

„Svi dijelimo istu misiju bržeg postizanja neto ugljične neutralnosti. U Schneider Electricu smo ponosni što ćemo drugu godinu za redom dodijeliti Sustainability Impact Awards te pri tome, uz naše partnere, uključiti i klijente i dobavljače. Želja nam je proslaviti i osnažiti ekosustav naših partnera kako bi nastavili pozitivne promjene u svome poslovanju“, izjavio je Roan Kelkar, izvršni potpredsjednik za energetske proizvode u Schneider Electricu.

Kako se prijaviti

Rok za prijavu je 17. 11. 2023., a prijaviti se možete ovdje. Prije dodjele globalne nagrade, održat će se regionalno finale u kojem će se između svih prijavnica odabrati uži izbor. Globalni pobjednik bit će objavljen u aprilu 2024. godine.

Sustainability Impact nagrada za 2023. godinu prikupila je ukupno 241 prijavu partnerskih kompanija širom svijeta, a šest ih je odabrano za globalne pobjednike te nagrađeno za inovacije i aktivnosti u cilju dekarbonizacije.

Dodjelom nagrade za 2024. nastavlja se zamah Schneiderovog programa Partnerstvo za održivost kojemu je cilj osnaživanje ekosustava partnera Schneidera za postizanje održivije budućnosti. Najnoviji korak u tome je pokretanje Škole održivosti Schneider Electrica, besplatne obrazovne platforme dostupne tvrtkama širom svijeta kako bi ubrzale svoj put dekarbonizacije.

O Schneider Electricu

Svrha Schneider Electrica je osnažiti sve kako bismo na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti. Ovaj koncept nazivamo Life Is On. Misija nam je postati vaš digitalni partner za održivost i učinkovitost. Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tokom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući na taj način integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije. Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja.

033.ba

biznis.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima