back to top

OVO SU DVA PRAVCA ISTRAGE NESTANKA DEVOJČICE DANKE

OVO SU DVA PRAVCA ISTRAGE NESTANKA DEVOJČICE DANKE

Potraga za Dankom ušla je u deveti dan, a i dalje se ne zna šta se dogodilo djevojčici, kao ni gdje se nalazi.

Danka Ilić je nestala iz dvorišta porodičnog imanja u Banjskom polju, kada se njena majka okrenula da drugom djetetu da vodu. Nije poznato gdje je djevojčica, a za njom tragaju sve službe MUP Srbije već danima.

Od kada je nestala djevojčica istraga je skoncentrisana na imanje porodice Ilić, kao i mesto Banjsko polje, gdje je djevojčica posljednji put viđena. Teren je pretraživan više puta od strane tima za ruševine, vatrogasaca, međutim, nikakav trag nije pronađen.

Također, nadležni organi su teškom mehanizacijom pretraživali teren, prekopavali, ali ni to nije dalo rezultata. Pretražen je čak i tunel nedaleko od Banjskog polja, ali to nije dovelo do pomaka istrage u slučaju nestanka djevojčice.

Prethodnih dana pretraživane su i druge kuće u Banjskom polju, potraga je proširena i van naselja, ali ništa ne ukazuje na to gdje je Danka. Danima je pojačano prisustvo policije u Banjskom polju, a policija nerijetko legitimiše sve koji ulaze u ovo naselje.

Sem u ovom pravcu, istraga se kreće u još jednom.

Tokom vikenda se pojavio novi trag kada je riječ o nestanku djevojčice. Pojavio se snimak djeteta iz Beča, za koje se sumnja da je Danka. Snimak na kom se vidi nepoznata djevojčica, čiji se lik zbog kvaliteta snimka ne može jasno vidjeti, a za koji se sumnja da je nastao u Austriji i da je na njemu nestala Danka Ilić, digao je javnost na noge.

Srbijanski državljanin primjetio je na jednoj stanici u Beču djevojčicu koja fizički podsjeća na dvogodišnju Danku, u društvu dvije žene za koje tvrdi da su Rumunke. Odlučio je da ih snimi i da snimak proslijedi nadležnim organima koji tragaju za Dankom.

Srbijanska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu. Bečka policija se u više navrata oglašavala o pomenutom snimku.

Kako su rekli, utvrđuje se ko je na njemu, odnosno radi se na identifikaciji žena koje su sa djetetom, prenosi Nova.

The post OVO SU DVA PRAVCA ISTRAGE NESTANKA DEVOJČICE DANKE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima